BEKIJK / TEKEN HET EX-BABA GASTENBOEK

 

 

 

 

Naam:

IP Nummer: 31.161.193.150
Datum: zondag 23 december 2018 22:36:46

 

Het was mij een waar genoegen voor dat ene moment van hoop op verlossing en verlichting, indien ik dat niet heb ontvangen ondanks dat ik diep nederigheid heb getoond en alsnog op het verkeerde been wordt gezet en als een soort Hanuman moet eindigen in het Hindoeïsme, dan is iets niet in orde.

 

Symbolisch zijn alle mensen afstammelingen van ons lagere instinkt en hebben we de verantwoording over ons minder " ontwikkelde" soortgenoten.


Daarom is het moeilijk om een mens te volgen van vlees en bloed en volg ik mezelf in datgene wat mijn geweten mij ingeeft i.p.v. als atma door het leven te gaan voor een pandit, die de mens als Atma beschouwd volgens de leer van de Bhagavad Gita. (lied van God).


Succes en Jerry Springer zou zeggen : "take care of each other".

 


 

Naam:

IP Nummer: 85.203.44.10
Datum: zondag 23 december 2018 19:11:44

 

Johannes 3: 17 HTB

17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar door Hem
van de ondergang te redden.

 


 

Naam: Lloyd Kortzorg

IP Nummer:
Datum: dinsdag 17 april 2018 13:10

 

Beste ex devotees


Het is mij ook overkomen dat ik niet krijg waar ik opgerekend heb, maar ik heb me nooit zo aan de vorm gehecht van Sai Baba.
Door een slecht huwelijk op vedische inzegening ben ik wel vervloekt geraakt en geweest door mijn christelijke joodse achtergrond waar ik zeer zeker ook van hou en die me meer uitweg bieden dan de hele dag maar hare hare te gaan roepen.


Ik zou tegen de mensen willen zeggen dat ze hun huis moeten schoonmaken en alle beelden en boeken in de zee gooien en helemaal vanaf 0 weer opstarten.


Het is eng maar heb mezelf weer terug en de God van Israël mijn excuses aangeboden dat ik mij met hindoe hoererij heb ingelaten. Mijn excuses daarvoor maar de wereldse beproevingen zijn zwaar en breed is de weg naar vernietiging en smal de weg naar God.


Blijf bidden als Christen en gooi alle mantras overboord indien u niet Als HINDOE geboren bent.


Trouw met een partner of een samenlevingscontract indien u het netjes wil houden.

Veda's is een leuke theorie en filosofie maar moet niet letterlijk geïnterpreteerd worden.


Indien u niet als vegetariër geboren bent in de familie, ga op een feestje niet saai doen en op een wortel zitten kauwen om indruk te maken.


Slacht die koe en eet lekker een stukje rundvlees indien u daar trek in heeft en de wereld gaat voor u open.


Ora et la bora bid en werk geld nog steeds.


Leef gezond, rook niet of indien u rookt dan met mate en niet te veel alcohol drinken.


Huwelijk is op latere leeftijd niet meer van belang indien u nog steeds niemand heeft.


De Veda's konden niet voorspellen dat de wereld rond was dus ze waarin daarin ook achterlijk want las in 1492 ontdekte men dat en ontstond een nieuwe wereld.

 

Helaas zijn er wel veel "indianen" omgekomen daarbij, dat de grootste slachting was in de menselijke historie en deze mensen inclusief mezelf die deels ook voorouders daarin heeft.


Maar dat heeft geen zin ik geloof niet in voorspellingen maar iedereen die verbonden is met deze continent een beetje " indiaan" is of natives, kijk de Amerikaanse cowboys hoe ze paard rijden is niet europees.


Een indiaan rijd zonder teugels en stuurt het paard met zijn hele lichaam zodat hij zijn pijl en boog kan afschieten.
Een vervelende voorval wat ik meemaakte in de Sai organisatie is dat je eigen vrienden mijn vrouw hebben misbruikt.
Om ziek en kotsmisselijk van te worden en dat zijn dan z.g. toegewijden.


Zulke "vrienden" moeten zonder verdoving gecastreerd worden is mijn mening want dat deed ontzettend veel pijn.
Ook van de z.g. Vedisten die je een tweedehandse vrouw willen aansmeren om mee te trouwen is ook beneden peil.

 

Dus ik heb het niet zo met de Veda's want ik ga mezelf niet van kant maken als man voor een afgelikte boterham.


Aju paraplu en hou het droog en het hoofd koel en wordt geen hindoe fanaat of terrorist en slacht die kip als je daar trek in heb.


Gr. Lloyd Kortzorg

 

Naam:
IP Nummer:
Datum: zaterdag 29 juli 2017 19:58

 

Hallo, ik heb een vraag.

 

Hoe kan je het beste omgaan met iemand die volledig in beslag was en is genomen door die baba?


Ik kwam er via haar facebook achter dat ze sinds een week nu in inda woont ... je raad het al ... daar waar hij eens woonde.


Ze had al alle contact met de mensen om zich heen verstoort en iedereen de deur gewezen ... mij uit eindelijk ook, ik ken haar niet meer terug... ze praat alleen nog maar over die baba. iemand tips ???

 

Antwoord Exbaba Admin:

 

Ten eerste moet je te weten komen om welke Baba het gaat, aan de overleden Shirdi Sai Baba kleven geen enge verhalen, maar er zijn er momenteel nog een paar andere, die wel leven, en die op hetzelfde bedenkelijke niveau zitten als de overleden Sathya Sai Baba.

 

Over de vrouw in kwestie: Ze zal van nature een open en spirituele vrouw zijn - dat zijn doorgaans de meeste toegewijden aan een goeroe - in die zin staat ook haar 'aura' open, en is ze ontvankelijk voor vele boeiende invloeden, maar zoals ieder mens zoekend naar de diepere zin in het leven, ervaart ze op die reis behalve mooie dingen ook tegenslagen.

 

Het is goed om haar daar vrij in te laten, temper haar enthousiasme niet, maar wijs haar ook op de negatieve kanten van die zoektocht, als ze die al zelf niet ervaren heeft.

 

Gelukkig is Sathya Sai Baba overleden, dus heel dramatisch fout zal het niet aflopen met haar, maar zijn erfenis blijft bestaan, waaronder letterlijk; de gevolgen van het in stand houden van de Sai Trust, die zijn voor iedere toegewijde desastreus.

 

Let dus met Naam op haar uitgaven, zorg dat ze zo weinig mogelijk uitgeeft, blokkeer desnoods haar bankrekeningen, want deze reis gaat haar veel geld kosten, en daar krijgt ze later heel veel spijt van, de meeste ex toegewijden hebben enorme bedragen betaald, omdat ze daarin te makkelijk waren, in de tijd dat zij deze goeroe aanbaden.

 


 

Naam:
IP Nummer: 94.213.102.3
Datum: 10 maart 2017 05:24:51

 

Zie geen berichten meer goed zo of ben je verdronken in eigen negativiteit

 

Commentaar Exbaba Admin:

 

Zielige one-liner, ha ha ! Maar verder laaf je je aan een fake guru ? Je hebt je halve leven weggeven aan die andere goedkope one-liners van een oplichter ? Ja... dat moet een geweldige teleurstelling voor je zijn !

 


 

Naam:
IP Nummer:
Datum: 08-04-2016 22:47:29

 

Het Sai Baba vergif is hier in enkele mensen binnengedruppeld in hart en hersenen.


Ik woon in een woon-gemeenschap in Oosterbeek en maak me ernstig zorgen over dit vergif, dat hier sluipenderwijs door een griezel wordt binnengebracht.


Ik vervloek de dag dat die pruikenbol, die huichelaar en bedrieger, werd geboren.

Berian

 


 

Naam:
IP Nummer:
Datum: 15-07-2014 20:45:30

 

Ik vind het heel bizar, dat er nu ex- Sai Baba devoten dit alles moeten gaan schrijven. Ik persoonlijk heb gezien hoe Sai Baba's wonderen zijn en ik vind dat mensen die eerst aanhangers waren van Sai Baba, nu ineens met zulke aantijgingen komen.

 

Tegen die mensen wil ik zeggen; Het splinter in een ander mans kijk je , maar het balk in je eigen oog kijk je niet. De mens heeft altijd iets te zeggen over een ander, maar naar hun zelf kijken ze niet. Het is wel triest, dat er zulke mensen zijn en ik heb echt medelijden met ze.

 

Maar ja het is nu de Kali tijdperk en dat kan je zien bij de ex-devoten.

 

GEWOONWEG ZIELIGE MENSEN.

 

Commentaar Exbaba Admin:

 

Goh, joh... jij hebt dus ook 1 bladzijde gelezen ! Maar blader eens verder ! Zielige mensen bestaan niet, het zijn allemaal gewoon mensen, zoals jij en ik, de een met meer of minder problemen dan de ander, en ieder, ook jij, zo blijkt maar weer, heeft het recht daarover of daarvan iets te vinden, en daarom, mag ook jij hier in het gastenboek staan, net zoals al die 'zielige' ex-devotees....

 


 

Naam: LLoyd Kortzorg
IP Nummer:
Datum: 14-07-2014 18:06:23

 

Sai Ram, ex baba volgelingen,


Je moet gewoon jezelf blijven en geen Hindoe gaan worden of als een Indiër gaan leven, gewoon je eigen cultuur behouden.

 

Sai Baba is slechts het voorbeeld hoe het zou kunnen om als mens te leven en niet alles als een blinde kip nadoen, wat ik helaas veel volgelingen zie doen.

 

Ik ga niet naar massa bijeenkomsten van die z.g. verlichte mensen die zich volgeling noemen en de rest van de tijd met de wereldse zaken bezig zijn. Thuis doe ik mijn ding en er hangt ook vrolijk een foto van Baba op mijn altaar en Jezus staat er ook bij. God heeft geen vorm en zal nooit beperkt worden tot een vorm, dus Sai Baba is slechts een tijdelijke incarnatie van God op aarde of hoe je het noemen wil.

 

Mensen blijf geloven al ga je niet naar bijeenkomsten, geloof in jezelf en in God.


LLoyd Kortzorg

 


 

Naam: SAI BABA
IP Nummer: 80.57.198.230
Datum: 14-10-2011 00:11:29
 

SAI RAM LIEVE MENSEN.HAHAHAHAHAHA. WIE ZIJN JULLIE OM MIJ TE VEROORDELEN GA EERST OP ONDERZOEK NAAR WIE IK BEN. ERVAAR MIJ IN JE ZELF EN LEEF IN LIEFDE.

SAI RAM

 

Commentaar Exbaba Admin:

 

Sommige devotees werden echt gek, waaronder deze, hij misbruikt niet alleen de identiteit van zijn zijn overleden frauderende avatar, hij misbruikt ook het idee van de Liefde door op zo'n liefdeloze manier op ons te reageren ...

 


 

Naam: W
Home Page:
Datum: Vrij 29
13.22.00 2011

 

Is er ook meer bekend over misbruik binnen de sekte van Nederlandse sai baba volgelingen? Zij waren een jaar of 12 geleden in Laag Soeren en zijn daarna naar Duitsland vertrokken, maar volgens mij ook weer terug naar Nederland gekomen. Mijn moeder wilde mij en mijn zusje meenemen, maar onze vader stak daar een stokje voor. Er was daar een man, Johan Peter Teunissen, en ik vroeg me af of daar verhalen over bekend zijn. Hij heeft mij op zeer jonge leeftijd (ongeveer 8 jaar oud) onder druk gezet om ook aan zijn penis te zitten, eigenlijk net zo als sai baba dat deed dus, en ik vraag me af of ik de enige ben bij wie dat is gebeurd.

 

Commentaar Exbaba Admin:

 

Nee, daar is bij ons niets van bekend, deze man kennen wij niet, goed dat je zijn naam noemt, die blijft hier dan ook staan.

 


 

Naam: Kees Kromme
Home Page:
Datum: Fri Apr 15
12:09:33 2011
Comments:

 

Baba is dood, het is alleen de vraag of dat al eerder zo was en men het terwille van de kultus juist op pasen wil mededelen, omdat hij in coma lag zonder kans op herstel en dat de trust er met pasen de stekker uit heeft getrokken.

 

Commentaar Exbaba Admin:

 

Hoi Kees,

 

Nee, we willen het natuurlijk niet gekker maken dan het al is, we hebben de boel van binnenuit weten te volgen, zoals wij het hebben begrepen is er geen fraude geweest in de manier van overlijden, dat is dan misschien de enige vorm van fraude die nu eens niet binnen de Sai Trust te vinden was !

 


 

Naam: singh
Home Page:
Datum: Zon Apr 24
19:22:10

Comments:

 

ik ben een vrij goedgelovig mens, maar alles wat u over baba verteld, is dat van horen  en zeggen of berust dat  daadwerkelijk op waarheid,zo ja hu kunt dat bewijzen dan.
maar het zou ook leuk zijn dat jullie ook de positieve dingen vermelden toch. sairam

 

Commentaar van redactie van exbaba.nl:

 

Wat moet je met de reactie van iemand die de site kennelijk twee seconden heeft bekeken, probeer het volgende keer eens met vijf minuten zou ik zeggen!

 

Positieve dingen ? Ja, de commercie heeft aardig wat verdiend, daar in Puttaparthi!

 


 

Naam: Kees Kromme
Home Page:
Datum: Fri Apr 15
10:45:04 2011
Comments:

 

Nu Baba in het ziekenhuis is en misschien niet de voorspelde 95 jaar oud wordt (is nu 85) staat de opvolging al in de startblokken:

http://shivasaibaba.org/index.php


http://www.sribalasai.com/

 


 

Naam: SAI&I
Home Page:
Datum: Mon Nov 15
23:29:06 2010
Comments:

 

Sai Ram Beste Mensen,

Zing de glorie van god i.p.v. bezig te houden met dit soort zaken dat is het enigste wat Sai Baba van een mens vraagt. Vergeet het goddelijke niet in jou en om je heen. Een ander afkraken maak jou niet beter.

SEE GOOD DO GOOD BE GOOD!

SAI RAM!!

 

Commentaar van redactie van exbaba.nl:

 

Ja... met deze oneliners komen we natuurlijk niet verder, maar we respecteren een ieders mening...
 


 

Naam: Bas Engelbarts
Home Page:
Datum: Mon Apr 05
14:51:24 2010
Comments:

 

NIEUW*****


Lees mijn artikel onder het kopje "Getuigen" van 26 maart 2010, helemaal onderaan. Mijn ervaringen met - en observaties van - Sai Baba. Hoe over een periode van 20 jaar, eindelijk mijn oogkleppen zijn afgevallen. Een volledig chronologisch artikel heb ik geschreven in het Engels en is te vinden op www.exbaba.com onder het kopje "News". Dit artikel is van 2 maart 2010 en te vinden op datum en onder de titel "Fresh testimony on SB's deceits and sexual abuses".(Bas Engelbarts) Verder vond ik de meest duidelijke nep materialisatie van een Lingam op 'Youtube'. Zoek op 'Baba cheating with Lingam'. Tekst 'This time the lingam didn't come out of his mouth'. 82 abilash - 23 april 2008 - duration 1.02 minutes


Goed kijken naar handen, zakdoek etc. Lingam ligt onder zakdoek en daar pakt hij hem onder vandaan. Fantastisch simpel! Verder gaat mijn compassie uit naar al hen, die bedrogen zijn, maar met Naam naar hen die misbruikt zijn. Een van mijn vrienden heeft getracht zelfmoord getracht te plegen en een vriend van hem is het helaas gelukt. Baba is de grootste oplichter die er bestaat en gaat over lijken. Letterlijk in '93. Bas Engelbarts

 


 

Naam: Michel Koeman
Home Page:
Datum: Tue Mrc 09
16:55:41 2010
Comments:

 

Weer eens terug op deze site, na jaren, niet veel veranderd en deze pedo en moordenaar heeft nog steeds vrij spel. Hoe is het in GODS-naam mogelijk dat zovelen deze duistere persoon blijven volgen en vereren.

Een Bloem hoef je niet te offeren. Het is een gave van het Al om schoonheid te mogen laten zijn. Welke is een groter offer dan deze, die je toch niet kunt evenaren.  Accepteer het offer en ver-rijk jezelf met het mogen zien en ontvangen van schoonheid ........ tot de dag dat je zelf zo Al bent, en dan offers en gaven zonder wezenlijk verschil kunt geven en nemen.

 


 

Naam: Evert
Home Page:
Datum: Wed Jun 03 17:06:36 2009
Comments:

 

In 1992 verbleef ik twee weken in zijn Ashram. Ik kon de man niet aankijken omdat ik gekweld werd door schaamte over de gedachte 'seks met God'. Ik voelde me schuldig en begreep lange tijd niet waar de fantasie vandaan kwam.

Inmiddels weet ik het: het moet zijn blik zijn geweest, zijn houding, zijn oogopslag, die mij vertelden dat ik hier niet met God te maken had, maar met de duivel. Het was niet mijn slechtheid die ik in hem weerspiegeld zag. Het waren de schimmige contouren van zijn duivelse rijk.
 


 

Naam: Elfelientje
Home Page:
Datum: Sat Oct 18 08:05:51 2008
Comments:

 
Beste meneer/ mevrouw,

Naar aanleiding van wat ik las op jullie site dit bericht.
Een vriendin van mij is sinds een tijdje bij die sai baba , daar het voor mij niet goed voelde besloot ik eens te zoeken op internet, al snel las ik verhalen van ex leerlingen en hun ervaringen. ik maak me ernstig zorgen over haar en haar twee zoon's die daar ook komen!! ze heeft pas al het contact met Nederland verbroken, iets dat naar mijn idee geen vrije keuze van haar is geweest.

Is er iemand die me kan vertellen hoe ik haar kan helpen????

In afwachting van een reactie.

Vriendelijke groet Eef

 
Reactie van admin exbaba:
 
Mijn antwoord op jouw vraag is, dat je haar alleen met het geven van liefdevolle gedachten kunt helpen, want zij heeft er waarschijnlijk zelf voor gekozen om het contact te verbreken. Openheid is daarbij de belangrijkste strategie, maar mijn ervaring is dat devotees niet geholpen willen worden, want ze weten het zelf maar al te goed, ze hebben immers gevonden wat ze zochten en willen jou juist helpen ! Jouw vriendin zal dan waarschijnlijk ook zeggen dat het haar volledig vrije keuze is geweest, en dat je je nergens zorgen om hoeft te maken. Wat ik wel bij een aantal Nederlandse ex-devotees zie, dat is dat ze voor grote geldbedragen bij de ashram in Puttaparthi of in Bangalore of hier in Nederland bij de vereniging investeren, maar hen wordt nooit verteld wat er met het geld is gebeurd. Dat verdwijnt in de Sai Trust, je ziet het niet meer terug, en je hoort er ook niets meer van, je vriendin zal daar zeker ook aan meedoen, die gaat (of is al) in Puttaparthi met een grote buidel geld en is het waarschijnlijk ook al kwijt. Alle ex-devotees die ik ken, hebben daar spijt van, ik weet dat X voor 20.000 gulden (in die tijd) er bij ingeschoten is, maar ook X (voor een minder hoog bedrag) en X (meen ik). Het is zogenaamd allemaal gratis wat je daar krijgt, maar de donaties rijzen de pan uit, er is geld genoeg in de Sai Trust, en Puttaparthi vaart er wel bij, dus waarom zou de regering zich druk maken? Genoeg geld voor waterprojecten en dergelijke, dat kan Sai Baba makkelijk betalen, en daarmee maskeert hij zijn slechte kanten. Hij beweert zelfs dat wij flink geld verdienen met de 'Expose', nou we verdienen er niets aan ! Het kost alleen maar geld !

De meeste mannelijke devotees beweren dat er niets onkies (of onkuis) gebeurt, maar natuurlijk is dat wel het geval, daar waar mannen en vrouwen gescheiden worden, bijvoorbeeld alleen al tijdens Darshan, kun je verwachten dat er spanningen komen, tussen de leiding en de groep, in de groep onderling, en zeg nou zelf, als jouw mensen je iedere gedag smachtend aanstaren, aankijken en aanraken om aandacht, dan moet je wel van goede huize komen wil je je daar tegen kunnen verzetten. Alleen had Baba 'niet zo goed begrepen', dat het hen nooit om zijn lichaam ging, op seksueel gebied zeg maar, maar om zijn geest. Nou je merkt het wel aan mijn toon, natuurlijk had hij dat wel begrepen, maar hij heeft flink misbruik gemaakt van die situatie, en greep zijn kansen !

 
Afsluitend, geef je vriendin positieve aandacht, en praat open met haar wat je gevoelens zijn, daar bereik je het meest mee, maar nogmaals, zij vind ten allen tijde dat ze niet gehersenspoeld is en dat je je nergens hoofdbrekens hoeft te maken !

 


 

Naam: Fatima Allaoui
Home Page:
Datum: Wed Jul 30 01:36:24 2008
Comments:

 

Waarom loopt deze man nog vrij rond? Hij moet liever vandaag dan morgen opgepakt worden.
Tuurlijk zijn de mensen die hem na 2000 nog aanbidden boos. Die enge Pipo manifesteert zich als een vrome Paus. Hij weet ook wel dat er duistere wolken  boven zijn hoofd hangen. En daar hoef je geen helderziende voor te wezen.
Bij de zieltjes die nog te winnen zijn zal hij het niet zo snel meer in zijn hoofd halen om verder met seksuele handelingen te gaan, en er verstandig aan doen een of ander stukje tekst uit een spiritueel tijdschrift voor te dragen. (Dus wel verstand gebruiken) en niet only Your Heart.


Ik heb Sai Baba leren kennen tijdens gesprekken met een dame die slachtofferhulp verleende. Ik had een moeilijke relatie en zij zou mij hulp verlenen. Deze dame vertelde mij over die wonderdoener en ik kreeg zelfs een foto van hem, deze zou mij geluk brengen. Ik heb vaak naar de foto gekeken om vervolgens te trachten iets daarbij te voelen.
Ik ben een aantal keren bij die mevrouw geweest, en telkens sprak ze zo vol lof over hem en ze probeerde ook ieder jaar  naar India te gaan om Sai Baba op te zoeken. Eigenlijk had ik best medelijden met haar. Zij verleende mij slachtoffer hulp, terwijl ik haar als slachtoffer zag.
Zij vertelde op een gegeven moment ook dat ze verliefd was op een man, die ook Sai Baba aanhanger was. Maar die man wilde geen relatie omdat Sai Baba vond dat het beter was dat hij alleen bleef, daar had ze het best moeilijk mee maar ze accepteerde het toen volkomen.
Helaas zie ik haar niet meer, het is alweer 7 of bijna 8 jaar geleden dat ik haar ontmoette en voor het laatst gezien heb

Ik vindt dat naast Radovan Karadzic ook Sai Baba voor het Tribunaal moet verschijnen. Maar wie ben Ik? Misschien kan dit een begin zijn.
Ik sta er echt van te kijken dat deze site al zolang bestaat en dat er nog steeds niets is ondernomen om hem te arresteren. Ik kan mij hier erg boos overmaken. Verdorie wat dat betreft moet ik Sai Baba gelijk geven; de wereld is echt ziek.

Alleen al waar die woont het doet mij denken aan het sprookje Hans en Grietje die het suikerhuisje van de boze heks tegenkomen.

Ik ben verdrietig over het feit dat zoveel mensen zich massaal hebben laten oplichten. Dat mensen zo goedgelovig kunnen zijn, en vreemden blindelings kunnen vertrouwen, tot het absurde toe.

 Naam: Sjaak
Home Page:
Datum: Tue May 06 07:00:31 2008
Comments:

 

Lastig, deze materie.

 

Zelf ben ik van '93 tot '97 5 keer een maand binnen de ashram geweest, heb zelfs een interview gehad, en die maanden daar hebben me goed gedaan.
Voor mij was de boodschap daarna wel duidelijk en had ik geen behoefte meer. Het gaat er toch om dat je het geleerde thuis in praktijk brengt.
De negatieve verhalen; als ze waar zijn, dan is dat niet goed te praten met mijn westerse begrippen van wat wel / niet kan.
Maar nogmaals: de boodschap van Baba is een mooie.

 

Vriendelijke groet
 


 

Naam: Anoniempje
Home Page:
Datum: Wed Apr 02 01:02:52 2008
Comments:

 

Hallo,

Ik moet zeggen dat ik geschokt ben door deze website, dat er echt mensen zijn die supporters zijn van valse beschuldigingen.


Elk goed mens word van slechte dingen beschuldigt als ook maar iemand tegen is en iemand als Baba vericht daden die mensen hun levens weer zin kunnen geven in het leven!

Ik vind het (net zoals bijvoorbeeld de film van wilders) een slecht intiatief om mensen af te schrijfen op geruchten.


Wilders is tegen moslims dus pakt het extreme omdat hij vroeger gepest is door wat kinderen in zijn buurt.


Ik zie het zelfde gebeuren met Baba, hij doet goede dingen, en iemand heeft dan net een slechte ervaring of staat gewoon niet aan en gelijk worden er geruchten versprijd over van alles en nogwat.

Schaam jullie
 


 

Naam:
Home Page:
Datum: Mon Mrc 26 16:28:41 2008
Comments:
prophet-timelive
 

Beste mensen deze man danst met het beest en heeft een verbond met het beest bezint U voor dat het te laat is . God vertelde  laat de kindertjes tot mij komen echter denken wij met een totaal andere bedoeling. Hoed u voor hem die zich als God uitgeeft en deze valse liefde en wijsheden verkondigd  want voor u allen wacht de afgrond van vernietiging en de tweede dood.
Want uw ware God die in de hemelen is zal het kaf van het koren scheiden en het beest bij de kop vermorzelen .
 


 

Naam: Eef
Home Page:
Datum: Mon Feb 25 20:27:31 2008
Comments:

 

Hallo, ik heb niet zo zeer ervaring met die sai baba maar wel het gevoel dat dit niet ok is een goede vriendin is vertrokken naar India en "woont"dus bij hem ze is regelmatig bij hem in de buurt en vind hem helemaal geweldig. via via hoorde ik steeds meer verhalen over de praktijken en ik begon steeds meer ongerust te worden, ik schrok helemaal toen ik begreep dat haar zoons haar zouden gaan opzoeken daar! ik zou zo graag willen dat ze Dé Waarheid kent en daar weg gaat maar ik ben bang dat als ik haar dit vertel ze geen contact meer wil. Wat kan ik doe iemand tips???
 


 

Naam: Vinesh
Home Page:
Datum: Sun Jan 27 20:39:51 2008
Comments:

 

Sai Baba is gewoon een ordinaire oplichter die tegen gehouden moet worden.Wegens zijn grote overmacht en invloed is dit bijna niet mogelijk waardoor zijn oplichtpraktijken eeuwig zullen doorgaan. De blinde mensen zullen zich overgeven aan deze oplichter en uiteindelijk zelf de dupe worden van zijn gruweldaden. Dit zullen ze echter veel te laat of soms helemaal niet inzien. Helaas is dit het lot en kunnen we lang blijven discussiëren zonder resultaat.
Sai Baba is tevens blijven hangen in de Michael Jackson tijd :)

 


 

Naam:
Home Page:
Datum: Wed Jan 09 10:22:41 2008
Comments:

 

Mensen, stop toch eens met lullen tegen elkaar, het is wel duidelijk dat degenen die geloven in SB, alles accepteren wat die baba kerel doet, en ze ook niet van mening zullen veranderen(totdat ze bedrogen worden op 1 of andere manier). Mijn mening zal ik dus ook niet geven, aangezien de volgelingen te "gebrainwashed" zijn om iets in te zien.

 

Ik denk dat ik weet bij wie Sai Baba in de leer is geweest... David Copperfield
 

Vrede met de duiven

 


 

Naam: Paula
Home Page:
Datum: Sat Oct 03 03:26:32 2007
Comments:

 

Een vriendin van mij zit in een psychose, zij denkt dat ene Baba het op haar gemunt heeft, spiritueel gezien. Ik weet niet of het deze Baba betreft. Ze heeft ernstige lichamelijke klachten (nooit gehad) en natuurlijk psychisch. Zij vertelt mij dat ze met een goed gevoel hieraan begon, maar dat het opeens anders werd, kwade geesten kwamen binnen. Eerlijk gezegd ben ik te nuchter voor dit soort dingen, en erken ik dat ze psychisch in de war is. Maar haar verhaal grijpt me zo aan dat ik ben gaan zoeken op internet. Ze schijnt deze man echt ontmoet te hebben, maar dat kan ze op meerdere manieren bedoelen misschien. Ik vraag me op dit moment daadwerkelijk af of de problemen die ze nu heeft (zit in gesloten afdeling) echt alleen met haar gesteldheid te maken hebben. Voorheen heeft ze mij altijd geholpen, ze deed Reiki, en het liefste mens dat ik ken, ze denkt nu dat ze slecht is en dat Baba haar foltert. Zooooo erg....... Het gekke is dat ik hier helemaal niet in geloof, maar denk dat er een kern van waarheid moet zijn. Mijn vraag is, zijn hier mensen die hier bekend mee zijn?
 


 

Naam: krishna
Home Page:
Datum: Mon Aug 19 08:37:44 2007
Comments:

 

Een mens die zo praat over Baba handelt uit onwetendheid.
Als je toch al niet gelovig bent en denkt dat jezelf de heerser bent dan zit je mooi fout. Ga niet mee in wat anderen zeggen. Ontwaak en wacht niet tot het moment dat je in nood zit. Welk god wil je dan roepen? God is 1. Hij kan verschillende gedaantes aannemen.

Verander jezelf, wees dierbaar en liefdevol.

Jai SAI RAM!!!!!!!!!!!!
 


 

Naam: Anita
Home Page:
Datum: Mon Aug 19 08:30:31 2007
Comments:

 

Hou op om onzinnige dingen te schrijven over BABA!!!!!!!!!!!!!!!!
 


 

Naam: Harry
Home Page:
Datum: Fri Jun 15 11:26:11 2007
Comments:

 

En weet je wat mijn Waarheid zegt? Ik weet het niet, het enige wat ik weet is dat veel dingen veranderen als normen en waarden veranderen. Wie weet is over 200 jaar seks met kinderen volledig geaccepteerd en wordt het gezien als heilzaam voor beide partijen?

Succes op het Pad,

Harry

 


 

Naam: Dirk Verhoeven
Home Page:
Datum: Tue May 08 12:45:42 2007
Comments:

 

Ieder mens heeft een Goddelijk deel en een Menselijk Deel (Ego).
Wanneer iemand Verlicht is oftewel Godrealisatie bereikt heeft dan is het Menselijke Deel overwonnen, het Ego dus.

 

Echter kan het Ego op elk moment terug komen. Zeker wanneer iemand volgelingen krijgt kunnen gevoelens van macht de overhand gaan krijgen. Zo komt het Menselijke Deel, het Ego steeds meer op de voorgrond te staan en verdwijnt het Goddelijke steeds meer naar de achtergrond. Seks is op zich niets mis mee in mijn ogen, ook niet als je Verlicht bent zolang je de vrije wil van de ander respecteert. Wanneer het onder dwang gebeurt of zonder instemming van de ander zal het negatieve gevolgen hebben.


De vrije wil moet altijd gerespecteerd worden, zo niet dan is het Egoïsme en niet Goddelijk!

 


 

Naam: M. Koeman
Home Page:
Datum: Tue Apr 19 08:42:15 2007
Comments:

 

Beste Mensen,

Ik heb dit nooit eerder willen schrijven, volgens mij is het nu tijd.

Na het zien van de film "The Secret Swami" waren mijn vrouw en ik erg geschrokken en in de war. We hebben toen Harmen Reerink uitgenodigd, die op dat moment voorzitter was.
Hij kwam bij ons de maaltijd gebruiken en we hebben onverwachts de film opgezet, zijn commentaren waren steeds dat het wel erg werelds was.
Het allerergste commentaar dat hij na afloop van de film gaf was dat hij wist en toegaf dat sb kinderen en mannen misbruikte en dat hij dat als een grote daad van liefde beschouwde.

Beste mensen die nog steeds oogkleppen voor hebben, neem even contact op met de Heer H. Reerink en herinner hem even aan zijn bezoek aan ons en aan deze uitspraak die hij heeft gedaan en vraag hem maar om verantwoording.

M. Koeman te Wormerveer (Uiteraard Ex Devotee)

 


 

Naam: Christel
Home Page:
Datum: Fri Mar 30 01:21:42 2007
Comments:

 

Lieve mensen,

Alles is bedoeld om tot bewustzijn te komen.
Geef niet een ander de schuld,
wees dankbaar voor je les,
het geen je tot je uiteindelijke doel leidt.

Iedereen die opzoek is naar HET LEVEND LICHT vind dat alleen door zijn geloof in God
Het goed (God=goed)=
wat voor hem of haar goed voelt.

Door NieTS OF NieMAND ANDERS.
Een ieder die je doet geloven
door voorwerp of persoon
misleidt
en krijgt jouw kracht,
doordat je in hem
of door
iets
van hem geloofd.

Wanneer je op zoek bent naar het goede (goddelijke)
is het goed om eerst het kwaad te kennen
wanneer je je bewust wordt keer je je af van dat wat bewuster is
(dus kan manipuleren)
Het goede zit in jezelf
keer naar binnen
kom los van de aarde
het aardse
je aard
en
kom tot Verlichting!

Wanneer je eenmaal het Levend Licht kent
kan je zelf terug gaan
je hebt niets nodig
alleen je geloof in het
Levend Licht
Dat is anoniem.

Zoek het dus in jouw zelf.
Vraag dan om naar het Levend Licht te mogen.
Als dat werkelijk jouw diepste verlangen is,
ga je.

Begeleiding om daarna verder te gaan,
zoek de antwoorden in de dingen om je heen.
Leer zien en horen
en leer daarna zwijgen.
Het kwaad weet hetzelfde als het goed.
Het is je WIL/WIEL/KARMA, die bepaald wat je met jouw kennis van HET Levend Licht gaat doen.

Elke tussenpersoon (zie bv baba als verzekeringsagent)
zuigt energie weg
zodat het zwarte kleed (bad habit)
staande blijft

Het Levend Licht is anoniem, en bereikbaar
voor een ieder die dat zoekt.

Zonnige groet,


Christel
 


 

Naam: Christoph
Home Page:
Datum: Tue Feb 06 12:22:31 2007
Comments:

 

(Met steeds tussen de regels door een commentaar van Exbaba Admin)
 

Zijn we weer bezig als 2000 jaar geleden?

 

Nee, ‘we’ zijn niet ‘weer’ bezig als 200 jaar geleden.

 

Moeten we eerst weer iemand zwartmaken (misschien nog kruisigen ook?!?)

 

We vertellen waargebeurde feiten die iemands ware bedoelingen onthullen.

 

eer we tot de conclusie komen dat we zelf het probleem zijn???

 

‘we zelf het probleem zijn’ ??? We zijn zelf het probleem niet, Baba is het probleem omdat hij zich verschuilt achter mooie verhalen maar in feite een bedrieger is.

 

Een goede raad, aanbid NOOIT een persoon, aanbid de WAARHEID

 

Nou nou… voor ons is het voldoende de waarheid te laten zien via deze website.

 

en geloof me, in Baba's lessen vind je niets dat afwijkt hiervan.

 

Hij kan zoveel zeggen, zijn daden zijn er anders niet naar.

 

Geen verschil met Jezus!

 

Veel verschil met Jezus, die was geen bedrieger, baadde zich niet in luxe en hoefde geen trucs toe te passen om indruk op zijn volgelingen te maken.

 

Waarheid, liefde, vrede... zegt dit niet genoeg? Alles kan bewezen worden en het tegendeel ook. Ooit waren we zo arrogant om mensen te vermoorden die beweerden dat de aarde rond was! De kerk had toen ook haar bewijzen dat de aarde plat was! Voorbeelden genoeg zelfs in de moderne wetenschap waar bewijzen achterhaald worden!!!! Niemand hoeft hier zwart gemaakt te worden, noch Baba, nog devotees of ex-devotees.

 

Wij maken niet zwart, wij tonen wat zwart is.

 

Wie zonder enige zonde is werpe de eerste steen!!! Ik dus zeker niet, jullie... spreek maar voor jezelf! Ik weet niet of jullie bekend zijn met Amma Mata Amritanandamayi Devi (komt toch alle jaren naar Nederland) maar ! deze heilige vrouw heeft duidelijk in een intervieuw gezegd zich over Baba niet te willen uitspreken! Als Baba ons werkelijk misleidde, zou Zij ons toch zeker waarschuwen?!?! Amma zegt: "zie iedereen als God!" OOk Baba dus!

 

Wij kunnen in deze bedrieger niets Goddelijks zien, hij is een menselijk schepsel zoals iedereen maar gewoonlijk geeft niet iedereen zich voor God uit.

 

En Krisna zegt heel duidelijk: "Geen enkel goed mens is volledig goed en geen enkel slecht mens is volledig slecht!" Goed en kwaad zijn in iedereen aanwezig! Het is onze keuze! Dus kijk niet naar Baba's fouten (indien die er zijn, want ik wens mij hier zelfs niet over uit te spreken), maar luister naar zijn woorden en pas deze in praktijk toe! Ik denk dat mensen hier meer aan hebben dan aan het bekritiseren van iemands persoon.

 

Zou jij ter ere van je God blijven chanten indien je zeker wist dat hij slechts een harteloze bedrieger is ?

 

Baba zal altijd volgelingen hebben!!!!!

 

Velen waren goedgelovig.

 

Stop deze gekte dus en geef de wereld de juiste boodschap! Liefde, Vrede, Waarheid, Juist Gedrag en Geweldloosheid. Deze vijf waarden die Baba predikt zijn toch goed? Wel, behoud het goede en ga verder! Namaste

 

De waarden die Baba uitspreekt verbleken indien ze uit zijn mond komen, laat hem om te beginnen maar eens inzien dat hij een bedrieger van de ergste soort is, en laat hem dat publiekelijk uitspreken, dat zou een eerste stap op weg naar zijn bevrijding zijn.

 


 

Naam: Warsha
Home Page:
Datum: Sun Jan 14 09:40:25 2006
Comments:

 

Als eerste, vind ik het schandalig om iemands ogen af te plakken. Waar halen jullie het lef vandaan? Ik vind het schandalig dat jullie zulke onwaarheden schrijven, nu vind ik jullie ook 'misdadigers' zoals jullie Sai Baba beschrijven. Maar ik beplak jullie ogen toch ook niet? Is dat de reden waarom jullie anoniem blijven? Ik dacht het wel!

NIEMAND kan iemand bestempelen tot iets, zonder bewijs te hebben.
Jullie hebben zelf niet gezien wat Sai gedaan heeft, dus jullie zijn geen god om te oordelen over een persoon.

JAI SHRI RAM

 

Reactie Exbaba Admin:

 

Ja ja, maar wij snappen niet waar Sai Baba het lef vandaan haalt om zijn devotees zo te bedriegen. Anoniem blijven we ook al niet, onze adressen zijn op de site aanwezig. Geen bewijs? Bewijs te over, de getuigenissen in schrift en beeld spreken boekdelen.

 


 

Naam: Ganapathi Das
Home Page:
Datum: Thu Dec 14 06:25:41 2006
Comments:

 

Beste Persoon van het voorlaatste bericht,

Neem even de tijd om b.v. de Findings te lezen, als je dat al durft, je zult lezen en als je op je gevoel afgaat zul je voelen dat sai baba die gene is die de gelovigen Besodemietert!!
Ik zuig dit niet uit mijn duim, heb 14 jaar lang baba gevolgd en aan vele vele grote projecten mogen deelnemen, een mooie tijd dat wel, maar de verkeerde guru, ik deed geen onderzoek naar zijn waarheid.


Durf je fout te erkennen en zoek gewoon een nieuwe weg, simpel, misschien een andere Guru of een andere stroming! Maar onderzoek wel alvorens je opnieuw kiest.


Verlaat deze oplichter die zichzelf Kali Yuga Avatar noemt, ik noem hem nu altijd Kali Yoga oplichter, want dat is hij en hij is geen stuiver waard, een Asura, een waarschijnlijke incarnatie van de Demon Ravana!


Onderzoek en gij zult vinden!!!!

Jai Ma,  Ganapathi Das
 


 

Naam: Man (IP 83.86.54.227)
Home Page:
Datum: Wed Dec 06 17:51:24 2006
Comments:

 

ik vind dat hij een echt god is omdatwelk mens kan nou een moertie uit zijn mond halen en julli ovedrijven gewoon te veel omdat dit is discrimienati over geloven.julli zeggen wij mogen niet meer in hem geloven, dat is toch ons mening!!!!!!!!!!!!!!!
dit is gewoon een geloof belediging !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!overdrijvers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Naam: Ganapathi Das
Home Page:
Datum: Mon Oct 09 11:32:51 2006
Comments:

 

Een Taoistisch vers uit de Tau Te Tjing:

Wie Weet Spreekt Niet, en Wie Spreekt Weet Niet.

Ex Baba Devotee.
 


 

Naam: Sander
Home Page:
Datum: Thu Sept 21 07:21:24 2006
Comments:

 

Ik ben in 1993 ook in Puttaparthi geweest en stond daar ook skeptisch tegenover sai baba.
Hoewel ik geen interview heb gehad en ik dus niet persoonlijk kan \ oordelen over het goed en slecht van hem, vind ik desondanks de leringen van hem die hij verkondigt op basis van gelijkheid, respect, geloof en liefde zeer positief ! Zo zouden meer mensen moeten denken en handelen (Osama, Bush, Sharon, Hamas, etc).
Verder zal ik hem wel vereren of veroordelen na dit leven aan
Gene zijde.

Kijk niet buiten je, de wijsheid zit binnenin je..

Sai ram

 


 

Naam: Ray
Home Page:
Datum: Tue Sept 05 04:42:36 2006
Comments:

 

Ik vind het schandalig hoe iedere positieve kritiek door de redactie in de kiem gesmoord wordt. Daarmee wordt deze site ontkracht.

We leven in een democratisch land, en iedere mening telt. We kunnen onze mening geven, maar zouden hem een ander niet moeten ontnemen.

Ray;) B positive. take and give care. nourish your wounds, don't inflict.

 

Reactie Exbaba Admin:

 

Positieve kritiek? Er zijn genoeg pro Baba sites op het internet te vinden waar devotees de door jou bedoelde reclame voor hun 'Avatar' kunnen maken, en zo het door jou beweerde al zo zou zijn, wij krijgen wij af en toe zeer aangrijpende buitenlandse reacties van door Sai Baba (en enkele andere leiders van de ashram), gemolesteerde devotees die we aanraden hun verhaal niet op deze site (in het Engelse gastenboek) te plaatsen, dus die komen hier zeker niet!
 


 

Naam: Jes
Home Page:
Datum: Sat August 05 07:58:51 2006
Comments:

 

Het verbaast me niets dat een guru als baba ook blijkt menselijke driften te hebben die bovendien nog strijdig zijn met wat men in doorsnee normaal vindt (afgezien van wat de pedofielenpartij normaal vindt). Een guru is per definitie in staat om adepten onder zijn niveau te misleiden, juist als hen gevraagd wordt aan te nemen wat de guru zegt. Het probleem zit hem in het fenomeen dat mensen als ze zich aan iets of iemand overgeven een kick krijgen van het gevoel van eenwording dat ermee gepaard gaat (en geloven is opium voor het volk!). Je overgeven, geloven dus is een stemming waar mensen altijd mechanisch voor kiezen. Als supergelovigen komen we ter wereld, geloven in Sinterklaas en dat papa de sterkste man van de wereld is en leren ook dit niet meer te geloven maar wat geloven nu eigenlijk voor fenomeen is daar hoor je geen enkele pseudo wetenschappelijke exhibitionist over praten. Ophouden over wat je gelooft te leuteren, wakker worden en stilstaan bij het "dat je geloof!

Elk mens is tig keer heilig van iets overtuigd geweest en waarschijnlijk even vaak tot het inzicht gekomen dat hij zich met een pars pro totum identificeerde en het bijgevolg fout had. Leer iets van dit fenomeen! Elke stemming die je ooit gehad hebt zit in je, leer je bewust te worden dat je kunt kiezen voor een stemming. Probeer die stemming van overgave van geloven eens uit en ervaar de kick die je van de overgave, de eenwording, die je bv met een luciferdoosje kunt ervaren. Je kunt natuurlijk ook voor een vruchtbaarder stemming kiezen, een sunny side of the road stemming in plaats van mechanisch het verkeerde uit bed stap been of de chagrijn, het je beledigd voelen, je geërgerd voelen, etc. Succes met wakker worden en leren gebruik maken van je vrije wil. De overigen slaap lekker, baar je niet te veel zorgen en angsten, je kunt ook iets anders baren en het komt goed, ooit zal je nog wel eens wakker worden!
 

Knuffel


Jes
 


 

Naam: SANTENS A.
Home Page:
Datum: Tue June 13 16:05:25 2006
Comments:

 

Hmmm. Na het lezen van de verschillende commentaren rond Sai Baba's echte positie als avatar en of guru, viel het me wel op dat er weinig mensen zijn die met hun opmerkingen verwijzingen geven naar vorige spirituele autoriteiten en heilige teksten. Nochtans is dit volgens de Vedas een must, zoniet kan in feite iedereen met zijn (speculatieve) mening afkomen.

Het is alleszins een feit dat afgaand op de videofilms men gerust kan stellen dat onze dierbare Sai Baba serieus profiteert van het gebrek aan materieel en uiteindelijk spiritueel onderscheidingsvermogen van de doorsnee devotie en andere nieuwsgierigen. Wil hierbij niemand kwetsen maar dit bevestigd nog eens de opmerkingen van Srila Vyasadeva en anderen dat het huidig Vedisch tijdvak, Kali-yuga genaamd, overstroomt van fouten zowel bij de bedrieger als de beoordelingen van de bedrogenen.

Dat eerwaarde Baba ordinaire goocheltrucjes erbij moet halen om de geloofwaardigheid rond zijn goddelijk persoontje in stand te houden is triestig; dat zelfs hooggeplaatste (Indiërs) het spelletje meespelen is echter zorgwekkend. Dat niemand die schurk uiteindelijk weet op zijn plaats te stellen - met compleet faillissement van zijn instelling als gevolg - zal wel karmisch zijn allicht. Karma kan men echter overstijgen; je dient het juiste proces erbij te halen doorgegeven door de juiste persoon.

Wat er ook van zij: God zelf en kennis aangaande openbaart zich eerst via een zekere Brahma en uiteindelijk via geschreven woord via Srila Vyasadeva. Daarom zijn in de Vedas en haar aanvullende geschriften, met een beetje zoekwerk, alle avatars en hun respectievelijke saktis of vermogens duidelijk vermeld. Op de affiche staat bvb. Heer Kalki (zie ook Bijbelse tekst) maar dan wel op het einde van Kali yuga met geboorteplaats en al.

Heer Buddha staat zoals andere avataras bekend in het Srimad Bhagavatam, een becommentariëring van de Vedanta Sutra. Heer Jezus Christus staat in een van de teksten voor de mensen in de geaardheid hartstocht voorspeld, nl. de Bhavisya Purana, mbp. als Issa(-putra): zoon van God. bvb.

Iemand gaat mij eens autoritief moeten aanwijzen waar onze zelfuitgeroepen Babaji avatar ergens in al die geschriften te vinden valt en liefst met zijn respectievelijke saktis erbij. Wedden dat uwe Siva of Visnu of wat voor persoonlijkheid Sai Baba zich dan ook moge  toeeigenen, niet degene is die verschillende andere geestelijke lijnen kennen; het gaat hem hier om vermogens waar men U kan tegen zeggen en niet het miserabele stuntelige hocus pocus gedoe waarvan onze Baba, bizar genoeg, jaar in jaar uit, mensen mee om de tuin leidt. Houdt hij zich anno 2006 daar nog altijd mee bezig of wordt ie een dagsken ouder? Als dat geen blijk geeft van Kali yuga wanbegrip, dan weet ik het ook niet meer.
Toen Heer Krsna hier 5000 jaar geleden verbleef was dat voor zo'n 125 jaar; zelfs op het einde had Hij nog al Zijn wonderbaarlijke vermogens en zag Hij er nooit ouder uit dan een adolescent! Kwestie van het verschil te vatten tussen relatieve waarheid en absolute.

Wat hij voorlopig heeft bewezen, afgaand op wat ik heb kunnen lezen van zijn connaisseurs, valt te vergelijken met de zon en een gloeiworm: God is de zon en Sai.

Hoe dan ook, in geen enkel geschrift wordt hij bevestigd als avatar, maar dan ook geen enkel; een mislukte schurk van een discipel in wat voor zogezegde mystieke lijn misschien, maar a.u.b. geen avatar! Mensen toch.

Mijn bescheiden raadgeving. eh...sorry. die van mijn geestelijke lijn Brahma Gaudiya Sampradaya: chant de mahamantra Hare Krsna en gooi er wat Ugra Nrsmhadeva meditatie tegenaan en zie dan maar es wat er te gebeuren staat met Puttaparthy en zijn schijnheilige opgeblazenheid: heb het niet alleen over 'de heilige', maar ook zijn hooggeplaatste entourage.
Opnieuw, deze gegevens zijn door vele bekend. Zelfs Sai Baba als volleerd profiteur maakt daar gebruik van (Hare Krsna Naamn) maar het blijft nog altijd afhankelijk door wie die mantra(s) worden doorgegeven. Is die persoon niet puur ook al is hij of zij 'spiritueel' bezig dan zal het effect er één zijn alnaargelang. Ik kan niet beoordelen of Sai Baba en zijn aanhang de wansmakelijke praktijken er op na hebben gehouden vermeld op deze site. Is het wel zo, dan verliezen er veel mensen echt hun tijd; zelfs zonder die praktijken trouwens. Met wat helderziendheid te verkrijgen van den Baba of zijn gezondheid terug te krijgen of eens wat elfjes waar te nemen ben je volgens de Bhagavad Gita nog niet spiritueel bezig. Spiritueel betekent de Brahmajyoti uitstraling van de spirituele wereld kunnen aanschouwen of God in het hart van elk levend wezen (paramatma), of volledig geperfectioneerd.. Bhagavan realisatie, nl. God zelf aanschouwen.
Al de rest is fijnstoffelijk materieel, m.a.w. mentaal, astraal, etherisch.. hoe je het ook noemen wilt en niet spiritueel volgens de Bhagavad Gita  Vers 7.4 en 7.5

Tot slot: Do not trust Satya Sai Baba Trust zou ik zeggen want spirituele instellingen moeten iemand uiteindelijk terug naar huis, terug naar de spirituele dimensie brengen m.a.w. mensen moeten trakteren met akarmische activiteiten, niet karma-kandha en uiteraard niet de ugra (verschrikkelijk) vikarmische activiteiten waar Sai en de zijnen zich aan 'bloot' hebben gesteld. Nu nog een 'candid camera' of een 'stoffig verloren dossier' plots bij de hand en zijn achter het gordijntje (de sluier van maya) praktijken zullen snel passé compostez zijn. Beter nog, blijf prediken tegen surtout zijn Indische aangang rond 'wat is eigenlijk spiritueel en niet' volgens autoritieve geopenbaarde schriften en binnenkort mogen ze de boeken sluiten.

Met vriendelijke groeten

--

 


 

Naam: Santens Ali
Home Page:
Datum: Sun June 11 12:38:16 2006
Comments:

 

Mijn beste,

Rond Sai Baba's positie wil ik nog even het volgende kwijt:

In Sri Isopanisad, een aanvullend geschrift van de Vedas, staat dat er 3 vormen van bewijs zijn: pratyaksa: direct bewijs, anumana: inductieve kennis: de hypothese en sabda-pramana of sruti: vedische kennis (Vedas).

Zelfs al zou Sai Baba God zijn, dan nog moet hij kunnen verwijzen naar zijn guru en zijn parampara (geestelijke lijn). Zelfs Heer Jezus Christus liet zich dopen en Heer Caitanya en Ramanuja en Yamanuja acarya bvb. hadden een geestelijk leraar. Hoewel hun hoge positie kwamen ze om religieuze principes te herstellen door zelf het voorbeeld te geven: men noemt dit acarya of onderwijzen door voorbeeldig handelen.
Laat staan dat Sai Baba God zou zijn, als een leraar (guru) dient hij wel vrij te zijn van de geaardheid hartstocht en onwetendheid en zich op zijn minst in de geaardheid goedheid te bevinden. (zie Bhagavad Gita Zoals Ze Is Hoofdst 14)

Hij mag dan vegetariër zijn, maar Hitler was dat ook. Hij mag dan wel links en rechts hospitalen openen maar dat maakt hem nog niet God: in Vlaanderen zijn er zoveel hospitalen, maar kunnen ook zij ons redden van de samsara, kringloop van geboorte en dood? God of een bonafide afgevaardigde van Hem moet dat wel kunnen. Dat is de hoogste verantwoordelijkheid van elke geestelijke of autoriteit: de ziel helpen bevrijding te bereiken.

De Bhagavad Gita citeren en interpreteren in de vorm van Ik, God, dat ben ik eigenlijk, de lezer. Dit is nonsens. Men noemt dit in de wetboeken plagiaat. Ik mag net zoals Arjuna van Sai Baba eisen dat hij mij de Universele Vorm die Heer Krsna toen toonde maar eens manifesteert.

Krsna(Visnu) wordt door alle geestelijke autoriteiten als Allerhoogste Persoonlijkheid Gods genoemd: Madhva, Ramanuya, Yamanuja, Heer Caitanya etc. Zelfs Vivekananda, Yogananda.. allen verwijzen ze naar de Bhagavad Gita, maar velen onder hen hebben de durf om zichzelf God te verklaren. Zelfs Sripada Sankaracarya, stichter van de mayavadaschool waartoe Sai Baba zou behoren, is eigenlijk een verkapte personalist en heeft op het einde van zijn leven bekend dat Narayana (God) staat buiten de kosmische openbaring en dat diezelfde Narayana niemand minder is dan Heer Krsna, zoon van moeder Devaki en vader Vasudeva. Wij hebben zelfs wondermooie gebeden van hem ter glorificatie van de Bhagavad Gita.
Hoe dan ook, kunnen ze trouwen met 16108 vrouwen en zich splitsen in zoveel. Kunnen zij een heuvel als Govardhana opheffen met hun linkerpinkje. Kunnen zij stenen op water doen drijven zoals Heer Rama, een avatar van Heer Krsna. Heer Krsna kent verleden, heden en toekomst van alle levende wezens. Of Sai Baba in die categorie valt is zeer bedenkelijk. We mogen hem testen, toch? Eens zien hoe snel hij gediskwalificeert zal geraken.

Met wat yoga - siddhis(8-voudig in totaal) te tonen zoals bvb materialiseren van goud ga ik de bloemblaadjes nog niet gaan bovenhalen om die persoon te vereren als God: elke goudzaak kan je ook hetzelfde resultaat geven en heilige stof vind je langs elke oever van de Ganges of Yamuna etc. Laat Sai Baba mijn verlangens vervullen door mij een ganse goudmijn te schenken. Heer Krsna is gelijkmoedig en vervult sinds onheugelijke tijden de verlangens van alle levende wezens: Sri Isopanisad Vers 8(incluis verdere kwaliteiten van God). Zodus, mag ik dat eveneens vragen aan Sai Baba en anderen van dat caliber.

Kanker genezen: zovele doktors kunnen dat ook. Betekent dat dat ik elke dokter hier in Vlaanderen moet uitroepen tot God? Het gaat hem hier dus om het resultaat van al dat hocus pocus gedoe, materieel, en niet als men er God niet centraal bij plaatst, spiritueel. Dan blijven al die -ismen ook al vertegenwoordigen ze de guna goedheid niet meer dan fraaie vormen van karma-bandhana: gebondenheid in deze materiële wereld. Sri Isopanisad Mantra 2: kurvann eveha.

Licht emaneren vanuit zijn lichaam: een elektriciteitscentrale kan je uiteindelijk weer hetzelfde lauwe resultaat geven: materieel maw.

Het is herhaaldelijk gebleken in de videos dat Sai Baba fouten beging: verschil tussen God en de mens volgens Sri Isopanisad: de mens is behept met 4 onvolmaaktheden: hij heeft imperfecte zintuigen waardoor hij foute beoordelingen maakt, daardoor zichzelf en anderen neigt te bedriegen en.. op die manier in illusie verkeert. God en de Vedas, zijn geopenbaarde woorden, hebben dat niet. Het is niet omdat de Bhagavad Gita in je hoofd geprint zit dat je daarom zelfgerealiseerd bent: jnana is nog geen vijnana. Zou dat wel zo zijn dan dient Sai Baba de kwaliteiten van God of op zijn minst zijn afgevaardigde (guru, rabbi, imam etc)  te kunnen tonen in volheid: zie Bhagavad Gita Zoals Ze Is 6.27 en 7.14 bvb.

Als Sai Baba ongeoorloofde sex heeft gehad zoals door verschillende van zijn leerlingen doorgegeven, dan mogen we inderdaad zijn goddelijkheid in de vuilnisbak gooien en als hij overduidelijk(de videos) als geoefend goochelaar gedwongen, al mensen om de tuin neigt te leiden, dan zal er wel een geurtje aan zijn andere divine activiteiten hangen, toch?

Tenslotte: ik ben opgetogen met deze site om de verschillende redenen door de makers ervan al duidelijk naar voor gebracht. Alleen hoop ik nadat Sai Baba, door de Universele Tijd op zijn plaats gezet, men deze site sluit. Het internet is doorspekt met zulke welles-nietes sites en dienen gesloten te worden eens de zaak afgerond. Srila Prabhupada zei altijd: "Twee advocaten kunnen eeuwig argumenteren maar de uiteindelijke rechter (God) heeft het laatste woord". Het leidt ons teveel af van de spirituele activiteiten pur sang.
Het spreekt vanzelf dat in 'de zaak Sai Baba' net zoals bij Srila Bhaktivinoda Thakur één van onze acaryas en magistraat in de zaak 'Bisakisena', tastbare bewijzen moeten naar boven worden gehaald zoniet blijft het 'u woord tegen het mijne'. In welke mate die daar zijn vnl. wat sexuele mis-handelingen aangaat kan ik niet beoordelen.
Het is echter mijn hoop en ik zal daarvoor bidden - beter dan maar hopen dat het ooit eens uit de Kali-yuga lucht zou vallen - dat Heer Krsna via de paramatma sommigen de moed geeft om concluderende bewijzen naar voor te brengen.
Zijn gegoochel met vibhuti etc zou toch wel echt als meest evident moeten worden beschouwd!

Graag stel ik mezelf ter beschikking voor lezingen of een debat rond dit delicate onderwerp: "God, halfgoden en.. lauwe afkooksels" Men kan me bereiken op namhatgent@hotmail.com

Bijkomende opmerkingen: Srila Prabhupada en velen van zijn discipelen hebben herhaaldelijk geprobeerd om Sai Baba en zijn soort uit te nodigen voor een gesprek of openbaar debat, alleen kregen ze veelal de reactie genre: " Onze guru (of erger nog, God) is eventjes in de onmogelijkheid om op het verzoek in te gaan. Later misschien. Nu heeft hij een afspraak met o.a. zijn tandarts. "God, den allerhoogsten, een visite bij zijnen tandarts ???"

Wanneer gaat onze droefgeestige Sai Baba en zijn afgevaardigden ook hier in de Benelux nu gewoonweg eens toegeven dat zij net zoals iedereen in deze wereld, niets meer zijn dan dienaren van God, of ze nu sura zijn of asura. Heer Brahma en Heer Siva weten dat nuchtere feit te erkennen (zie bvb. Brahma Samhita en het lied van Heer Siva in de Srimad Bhagavatam). Waarom zij dan niet?

Respectvol en steeds tot uw dienst,

Santens Ali.

 


 

Naam: Tilly
Home Page:
Datum: Sun June 11 11:46:32 2006
Comments:

 

Hallo,


Ik denk ook dat Sai Baba een zeer dubieus figuur is.Zijn volgelingen dwepen met hem en verliezen hun eigen identiteit.

Op dit moment staat Manzukh Pathel in the picture.Ik ben zelf esoterisch astrologe en heb zijn horoscoop gezien.Wat er nu gebeurt was te verwachten.

MVG Tilly
 


 

Naam: Someone
Home Page:
Datum: Sun Mar 26 08:50:24 2006
Comments:

 

Goed van jullie dat jullie dit laten zien, kijk ik wil niet zeggen dat het een slecht man is want hij doet ook goede dingen ziekenhuis etc. Maar bepaalde mensen zien hem dus echt als GOD. Dat vind ik echt niet kunnen.


Succes verder !
 


 

Naam: Martin
Home Page:
Datum: Mon Mar 06 10:37:31 2006
Comments:

 

Mijn complimenten aan iedereen die de oplichterspraktijken van Sai Baba (en andere verzamelaars van onschuldige mensenzieltjes) aan de kaak proberen te stellen. Dit soort schoften zouden, wat mij betreft, keihard aangepakt mogen worden.

Het blijft triest dat miljoenen mensen nog steeds in dit soort 'wondermensen' blijven geloven. Hoe zou het toch komen dat veel mensen de realiteit proberen te ontvluchten en hun heil zoeken in sprookjesachtige theorietjes en mensen met een 'heilige' status? het leven is toch zelf al wonderbaarlijk genoeg? Waarom zou er dan meer tussen hemel en aarde moeten zijn?
 


 

Naam: Ron
Home Page:
Datum: Mon Feb 27 16:20:24 2006
Comments:

 

Hallo Andries

Ik vind het onzin want sai baba bedriegt misschien wel een beetje maar zulke lelijke dingen ga je niet over hem schrijven ik vind dit abnormaal en dom  

 

Commentaar voor Annette van exbaba administratie:

 

Ron, Sai Baba bedriegt heel erg, spiritueel, financieel en vooral seksueel benadert hij zijn mannelijke aanhangers, op ongewenste wijze, bovendien is hij betrokken geweest bij een aantal moorden en verdwijningen, maar een behoorlijk onderzoek is er nooit geweest. Dit is niet zoals het hoort, dit is niet het gedrag van een eerlijke guru, en wij moeten dit aan de kaak stellen, het is gedaan om velen te waarschuwen tegen deze nep Avatar.
 


 

Naam: Wilma
Home Page:
Datum: Sat Oct 15 10:38:24 2005
Comments:

 

Ik ben het eens met heel veel dingen van Sai Baba. Wat mij betreft is veel van wat hij beweert inderdaad waar ik naar streef. Maar als het waar is wat hier allemaal staat beschreven, dan snap ik nu eindelijk waarom ik, steeds als ik zijn foto zie, iets krijg van brrr. Ik kan niet naar zijn foto kijken zonder er een heel vervelend gevoel erbij te krijgen. Ik dacht dat het iets was waar ik nog aan moest werken, maar nu snap ik eindelijk dat het niet bij mij ligt maar aan de uitstraling van Sai Baba.

 


 

Naam: Annette Janssen
Home Page:
Datum: Mon Oct 10 20:14:16 2005
Comments:

 

baba heeft mij in 1995 het is lang geleden ik ben het niet vergeten dat baba mij beter maakte in de tempel toenik ziek was hji heeft dat op afstand gedaan dank baare annette.

 

Voorzichtig commentaar voor Annette van exbaba administratie:

 

Nou Annette, hardstikke fijn toch dat je beter bent geworden, en dat je dat toeschrijft aan Sai Baba is ook heel lief van je, want enige positieve gedachtekracht van mensen heeft Sai Baba echt nodig nu wij ten zeerste vermoeden dat Sai Baba slechts een oplichter, fraudeur en homo-pedofiel is die zijn volgelingen bedriegt. Over hulp aan Sai Baba gesproken, wij zelf denken dat hij uiteindelijk het meest geholpen is met een eerlijk juridisch proces, zodat hij de kans krijgt om zijn fouten onder ogen te zien, en daar zo mogelijk voor zal worden veroordeeld.
 


 

Naam: Joost Langedijk
Home Page:
Datum: Thu Oct 06 16:11:41 2005
Comments:

 

Toevallig? op jullie site terechtgekomen, was bezig inzicht te verschaffen over Tarotkaarten. Onze groep (er is meer tussen hemel en aarde) krijgt hier volgende week een lezing hierover) Voor jaren terug veel met Sai Baba bezig geweest maar heeft me niet blijvend kunnen boeien. Ik vind het jammer dat er zoveel negatiefs naar voren komt. Maar toch wil ik er op wijzen dat momenteel zeer veel grote ingewijden,doorgevers en ware Lichtbrengers onder zeer grote druk staan van inlichtingendiensten zoals CIA. Maar ik besef ook terdege dat SAI BABA omringd wordt door velen die denken al in een zesde of hogere dimensie te verkeren. Profiteurs. Ik heb mijn fouten net als iedereen die zich hier op aarde bevind. GOD kent geen fouten en laten wij in onze gedachten al ons Licht sturen naar hen die mogelijk van de ware opdracht des levens dreigen af te dwalen.  
 


 

Naam: Robert Priddy
Home Page:
Datum: Fri Aug 16 22:41:56 2005
Comments:

 

Antwoord op: 'Open brief' samengesteld uit oude gastenboekberichten, door Robert Priddy.

 

Veel van ons... hadden veel ervaringen (met SSB). Deze bleken niet van een heilig karakter te zijn, maar slechts wanen die gedeeltelijk uit iemands eigen verstand en sterke verlangens kwamen (inclusief het onderbewuste), of gedeeltelijk door een etherisch medium. SB is een allround leugenaar gebleken, die zichzelf tegenspreekt, een opschepper, een enorme zelf promoter, en hij is een kreupele 'genezer' die zegt dat hij sneller genezen was dan enig ander menselijk schepsel! Wat een verwaandheid!

 

Allerlei soorten mensen hebben allerlei soorten 'ervaringen met de innerlijke stem ', zelfs met buitenaardsen en engelen, gekken en beroemde schrijvers etc.

 

Fervente devotees met vele jaren van toegewijde dienst, stierven onder vreselijk lijden. Ashram hoofd Kutumb Rao (omvangrijke ongeneeslijke kanker), N. Kasturi (6 weken intense pijn aan de longen), V.K. Narasimham (water in de longen en dood door verstikking), jonge Amerikanen verpletterd door een vallende koepel in het Eternal Heritage Museum in 1992, 11 uren hel in een taxi naar Bangalore met 9 fracturen en een gebroken schedel), koning en koningin van Nepal - trouwe devotees die SB bezochten - dood geschoten door hun eigen zoon, John Hislop, ongeneeslijke kanker & dozijnen andere vreselijke doodsoorzaken tussen devotees.

 

Waarheid is niet zomaar wat men wenst te denken - het moet ontdekt worden. Kijk maar naar enkele artikelen over zulke ontdekkingen http://home.no.net/anir/Sai/MurderReview.htm, http://home.no.net/anir/Sai/enigma/SaiSex.htm.  

 

Alleen een idioot gelooft dat wat echt gebeurt (of niet gebeurt) afhangt van wat men denkt of wenst te denken! Dit is het recept voor een mentale en spirituele ramp, zoals deze gezien wordt door medepatiënten van krankzinnigeninrichtingen over heel de wereld. Zoekend naar de waarheid, moet dat wat zich buiten en binnen afspeelt, grondig onderzocht, en met elkaar in overeenstemming gebracht worden. Zij die van God afhankelijk zijn als een 'externe vorm' (d.w.z. Sai Baba) zijn ZEKER niet ver gekomen met hun zelfkennis, hun verstand of de waarheid. Sai Baba heeft zijn devotees voorgehouden dat zij zich moeten bevrijden van zijn vorm, maar zij kunnen dat niet en hij doet er nog steeds van alles aan om er voor te zorgen dat zij dat niet doen! Als dit alles niet zo verkeerd zou zijn, dan zou men om hun eenvoudige voorstelling van zaken slechts kunnen lachen. Maar zij zijn slechts meelijwekkend, wonend in die spiegelhal, verward, afhankelijk en teruggetrokken in een beschermende cocon van zelfsuggesties.

 

Mijn vrouw en ik bedreven duizenden uren seva. Zo deden vele anderen die vertrokken en een dozijn oprichtingsleden van Centra enz. Gedurende 18 jaar was ik de actieve werker/leider in Noorwegen. Gaf zeer grote (voor mij) geldbedragen. Ik kwam achter de waarheid, dus ik verspil mijn tijd niet meer. Ik laat me echt niet meer misleiden door de Sai fenomenen, hypes of leugens.

 


 

Naam: Reinier van der Sandt

Home Page:
Datum: Fri Aug 14.37:25 2005
Comments:

 

Nanny,

 

Ik heb je Open Brief gelezen, en ook jouw schrijven op http://www.mayil.com/Nanny.htm omdat ik toch iets meer over je wilde weten.

 

Met je bijdrage in ons gastenboek filosofeer je over het een en ander, dat is prima en je goed recht, maar met wat je hier schrijft:

 

Het is voor hen die de waarheid liever verborgen houden, een koud kunstje om de goede naam van een mens, die gekomen is om goed te doen, door het slijk te halen.

 

ben ik het absoluut niet mee eens, exbaba.com - ik neem hierbij aan dat je met 'hen' ook de schrijvers op deze site bedoelt - is juist bedoeld om de waarheid over Sai Baba aan het licht te brengen. Voor ons bewijs te over dat Baba fraudeert, kijk maar naar de video's op deze site, de films en de getuigenissen van mensen die ongewenst seksueel zijn benaderd.

 


 

Naam: Nanny Brander
Home Page:
Datum: Fri Aug 05 10.41:36 2005
Comments:

 

Open Brief

 

Waarom is de mens toch zo bang voor zijn eigen schaduw? De schaduw van zijn eigen onvermoede, duistere kanten, welke meestal verborgen blijven in het onbekende gebied dat onderbewustzijn heet. Het vergt moed om diezelfde duistere kanten rechtstreeks onder ogen te zien en te zeggen: "ik wil jullie wel eens beter leren kennen, want alleen dan zal ik in staat zijn om me van jullie te bevrijden".

 

Wat ik zie gebeuren in verband met Sri Sathya Sai Baba is zo oud als de wereld. Vele heiligen zijn Hem voorgegaan en nog velen zullen volgen. De Waarheid (Sathya is Sanskriet voor Waarheid) ontmoet altijd en onvermijdelijk oppositie. Hij die de Waarheid onder de mensen wil brengen, zal vroeger of later zijn goede naam door het slijk gehaald zien worden. De oppositie (lees: de gevestigde orde met zijn bestaande machtsstructuren) zal zijn uiterste best doen om het werk van hem of haar die de Waarheid komt brengen, te vernietigen.

 

Omdat de Waarheid zelf ongrijpbaar is - omdat de Waarheid Goddelijk is - zet men onveranderlijk de aanval in op de persoon die deze Waarheid onder de mensen wil komen brengen. Dit is gebeurd met de Boeddha, met Jezus de Christus, met de swami Vivekananda, met Sri Aurobindo, Mahatma Gandhi, Maarten Luther King, de VietNaamse boeddhistische monnik Tich Nhat Hanh… met grote of minder grote, dramatische gevolgen. De mens is kortzichtig - hij kan niet denken op de lange termijn.

 

Onveranderlijk lijkt de Waarheid de aanval in te zetten - een aanval op de bestaande machtsstructuren, die heden ten dage louter en alleen middels onwaarheid kunnen blijven bestaan. Leugens, corruptie, sensatie, eigenbelang - dat zijn ingrediënten om de gevestigde orde in stand te houden.

Er zijn Meesters naar de aarde gekomen. Verlichte Meesters die de Waarheid kennen. Die Liefde, Mededogen en Vrijheid prediken - vrijheid van onwaarheid. Zij weten door de kracht van Goddelijke Liefde de harten te raken van duizenden, miljoenen mensen. Al die mensen weten op het moment van aanraking: dit is Waarheid.

 

Het is een feit dat maar een enkeling zoveel Vertrouwen heeft in zich Zelf - in zijn eigen goddelijke Waarheid in zijn eigen hart - dat hij of zij onwankelbaar blijft staan, tegenover de grote invloed die Onwaarheid doet gelden.

 

Het is een feit dat de menselijke soort zich op een evolutieniveau bevindt, ergens tussen het dierlijke en goddelijke in.

 

Het is een feit dat de mens zich nog niet bewust is van zijn eigen innerlijke Waarheid. Hij gaat af op uiterlijkheden - alles wat hij met zijn zintuigen waarneemt wordt met zijn denkvermogen geïnterpreteerd, beoordeeld en van een plaatje voorzien: waar of onwaar, slecht of goed, mooi of lelijk, enz.

 

Waarheid echter, de Goddelijke Waarheid, is een kracht die ons menselijk denkvermogen verre te boven gaat. Wij zijn met onze beperkte vermogens eenvoudigweg niet in staat om die Waarheid te bevatten. Daarom moeten wij op ons hart vertrouwen. Ons hart alleen kan ons - en ieder voor zich - vertellen wat voor ons als waarheid geldt. De kracht van het gedrukte woord is alom bekend.

 

De oppositie is zich hier terdege van bewust en maakt er dan ook gretig gebruik van.

 

Wat zich nu afspeelt rondom deze Heilige, Sathya Sai Baba, is naar mijn mening niet meer en minder dan een Goddelijke test voor de mensheid, om waarheid van onwaarheid te leren onderscheiden. En de verwarring die gezaaid wordt is groot. Immens groot - want Baba doet nu eenmaal alles in het groot. Hij bereikt de massa's - dat is Zijn taak. Ook nu bereikt Hij de massa's - via de media en het Internet. Velen wordt de kans geboden om bij het eigen geweten en het eigen hart te rade te gaan.

 

Het is voor hen die de waarheid liever verborgen houden, een koud kunstje om de goede naam van een mens, die gekomen is om goed te doen, door het slijk te halen. Het vergt weinig creativiteit om een laster campagne op touw te zetten - zeker als er gebruik gemaakt kan worden van een openbaar en wereldwijd medium als het Internet. We zien de vermeende fouten van anderen altijd graag breed uitgemeten, opdat we de balk in ons eigen oog niet hoeven te zien. Natuurlijk wordt er gespeeld met de zwakheden waar de moderne (westerse) mens zich mee behept weet. Porno viert hoogtij. Het is dus een voor de hand liggende manier om iemands goede naam te grabbel te gooien, door hem in verband te brengen met de seksuele praktijken waaraan wij ons als soort verlustigen. Het is niet voor het eerst, dat een heilige de zonden der mensheid op zich neemt…

 

Laten we echter niet vergeten dat er geen grassprietje groeien kan, als dat niet door het Goddelijke wordt gewild.

 

Het Goddelijke stelt ons steeds weer in staat om onszelf eens goed in ogenschouw te nemen. Om onderscheid te maken, om bij ons eigen hart te rade te gaan, om niet af te gaan op geruchten en roddel. Om STERK te worden. In deze wereld moeten we zo sterk zijn als leeuwen. In deze wereld zal de aanval op rechtvaardigheid steeds grotere en agressievere vormen gaan aannemen. Vertrouw op de Goddelijkheid in jezelf en zie de grootheid van de Meesters. Onzelfzuchtig, volledig onthecht, zijn zij steeds weer in staat gebleken om zichzelf (dat is hun lichaam, hun persoon, hun naam, en dus niet hun Werkelijkheid) op te offeren, om ons iets duidelijk te maken. Zij maken ons duidelijk dat de leugen nooit kan blijven regeren. De Waarheid zal altijd overwinnen, want de Waarheid kan, als Goddelijke Wet, nooit worden vermoord, verkracht en door de modder gehaald.

 

God geeft ons de genade en de kracht, om onderscheid te leren maken. Het is aan ons, om te volgen. We kunnen de leugen volgen en we kunnen kiezen voor de Waarheid. Dat is onze eigen verantwoordelijkheid. Het Goddelijke zal ons altijd weer testen, opdat we sterker en sterker zullen worden. Opdat wij de Goddelijke Waarheid in onszelf zullen vinden. Dan zal niets ons nog aan het wankelen kunnen brengen, op het Pad van Evolutie.

 

Een verlichte Meester als Sathya Sai Baba doet geen concessies aan menselijke onwetendheid. Hij is onthecht van de wereld, in volledige dienstbaarheid aan het Goddelijk Plan. Het deert Hem niet, al wordt Hij aan het kruis genageld. Hij verlangt niet begrepen en aanbeden te worden. Zijn enig verlangen is, de mensheid dichter bij het Goddelijke te brengen. Naar ons spirituele erfgoed: De Waarheid in ons Zelf.

 

Reacties zijn altijd welkom bij:

 

Nanny Brander Soolstede 3 8426 AV Appelscha

e-mail: bob-nanny@hetnet.nl

 


 

Naam: Sunil
Home Page:
Datum: Fri July 08 11:20:32 2005
Comments:

 

Beste mensen, loop niet achter mensen aan die negatieve dingen rond spreiden. Er zijn overal saibaba centra's waar u terecht kan, om over saibaba te praten. Hier ontmoet vast wel mensen die  graag hun ervaringen met u willen delen. Alleen maar afgaan op wat informatie die via internet verspreid wordt is toch niet juist. Praat uit eigen ervaring, loop niet achter anderen aan.   

 


 

Naam: Madhava
Home Page:
Datum: Wed June 22 19:05:53 2005
Comments:

 

Wat vreemd dat je juist naar Putaparti moet gaan om in de spiegel te kijken????
Je weet toch wat PP betekent he, Puta is hoer in het Spaans en parti is feestje in het Engels ... zet dat zelf eens achter elkaar !!!
De naam doet zijn eer aan, saiya sai baba de kali Yuga oplichter.

Namah Shivaya
 


 

Naam: Cees
Home Page:
Datum: Fri June 03 0:23:00 2005
Comments:

 

Ik keek in de spiegel met de naam 'Sai Baba' en zag slechts mijn eigen onmacht en frustraties. Niet Sai was het probleem maar mijn eigen overtuigingen, die me ver hielden van de zo verlangde universele liefde. Ik ga graag nog eens in deze spiegel kijken, in Puttaparthy. Dank aan alle Baba-devotees die mij inzicht gaven in mijn eigen ordeel.
De hele wereld is mijn goeroe...

 


 

Naam: ExBaba
Home Page:
Datum: Sat May 14 11:31:33 2005
Comments:

 

Some visitors in the last 18 hours may have seen the more than 3,000 spam entries made by some raving lunatic! Clearly a guru-deranged mad person. This kind of person is attracted by Sai Baba in large numbers too.

 


 

Naam: Rj
Home Page:
Datum: Sun Jan 09 8:44:27 2005
Comments:

 

(zie 5de bericht voor begin verhaal) een warme energie op m'n hoofd,voorhoofd en hartstreek, maar eer ik al deze liefde kon voelen moest ik door 10 dalen (depressies) en pieken (extreem happy en liefdevol) heen om nu een wat stabielere en aanhoudende basis van pure liefde te ervaren. De pieken en dalen zijn er nog wel, maar ze zijn minder eigen. Deze stuggere basisliefde jegens mijzelf en anderen om mij heen is wat langzaam groeit. Deze basisliefde die mij alles objectiever doet ervaren en intuitief de dingen doet begrijpen. Deze staat van liefde en vrede wat eigenlijk de originele staat van de ziel is en de dualiteit overstijgt. Dit is spiritualiteit voor mij... Licht en liefde, Sai Ram, Amor y Paz, - een liefdevolle Sai Baba devotee -

 


 

Naam: Rj
Home Page:
Datum: Sun Jan 09 8:43:05 2005
Comments:

 

kamer te zitten te mediteren of alleen maar trachten positief te denken. Daarvoor moet je in de maatschappij staan en bewust relaties aangaan met de mensen om je heen. Vrienden en vriendinnen beter bekijken en je hart naar hun durven te openenen. Dit leidt tot een beter begrip van je eigen problemen en voel je hoe moeilijk het is om die pure Goddelijke liefde te ervaren. Sai Baba is deze pure Goddelijke liefde, maar hij is ook je perfecte spiegel (oei, wat heb ik me bedrogen gevoeld dankzij hem). Dat is nou eenmaal de weg naar die vertroetelende liefde die we allemaal willen voelen. En als je haatgevoelens koesterd naar Baba omdat je voelt dat je broer seksueel misbruikt is, je vader stierf omwille van de spirituele verandering in huis, je vrienden je als outsider zien e.d., besef dan even dat dat vast zit aan je pijn-lichaam en dit vast wordt gehouden door je ego. Heel veel licht en liefde toegestuurd naar alle die dit bericht lezen (het mooie is dat ik dit nu kan voelen.. een warme e

 


 

Naam: Rj
Home Page:
Datum: Sun Jan 09 8:41:51 2005
Comments:

 

(zie 3de bericht voor begin verhaal) immers nog zoveel mensen ECHT te helpen in de wereld met schoon water, educatie en onderdak. Ik durf te wedden dat niemand van de anti baba mensen met volle liefde voor de andere mens deze berichten schrijft. De drive hierachter is eerder het ongenoegen kwijtraken wat de persoon zelf heeft meegemaakt. Lieve mensen, ik weet dat het leven onvoorstelbaar complex is en iedere keer als ik denk meer structuur te kunnen aanbrengen dankzij m'n studies (informatiekunde en persoonlijke verdieping in de psychologie) kom ik weer tot de ontdekking dat er nog een grote laag is die alles nog complexer maakt. Mijn conclusie: Richt je meer op het openen van je hart en bewust jezelf naar de liefde te sturen. Eenvoud is belangrijk (iets wat ik lang niet heb gekend als 25 jarige jonge met zo'n jeugd en rationele opleiding). Het balans tussen het hoofd/hart, inner/outer, mannelijke/vrouwelijke en aarde/kosmos is belangrijk. Dat komt niet door op je kamer te zitten te m

 


Naam: Rj
Home Page:
Datum: Sun Jan 09 8:30:18 2005
Comments:

 

(zie 2 berichten verder voor begin verhaal) verschillende staten van bewustzijn en hoe iets evident lijkt te zijn toch plots geheel ander is. Ik zie Baba devoten hier op de website hun woede soms uiten. Ik kan alleen liefde voelen voor alle mensen en begrijpen waarom ze woede hebben naar zo'n exbaba site (ik kwam hier toevallig dmv WikiPedia). Mensen willen geloven in iets en als ze zelf nog niet 100% overtuigd zijn en iemand anders dat geloof zien aanvallen dan doet dat pijn. Wat denk je dat me als puber overkwam en m'n vrienden me afkraakte als Sai baba devoot... Ach ja.. het is allemaal niet zo belangrijk. Ik sta volledig in de wereld en m'n relatie met God is daar ook. Alles is 1 geheel aan het worden. Heb m'n eigen bedrijf al gehad en ben zelf als een strever geweest om een yup te zijn. Hedendaags woon ik in Mexico. Mijn doel: liefde zijn voor alle mensen om mij heen want ik hou zoveel van mezelf en dus ook zoveel van alle mensen om me heen. Service naar anderen, er zijn immers n

 


Naam: Rj
Home Page:
Datum: Sun Jan 09 8:28:57 2005
Comments:

 

(Zie volgende bericht voor begin verhaal) betekenis nu is. Al is dat 1/100000 van wat hij echt is. Ik heb een zer onstabiel leven geleid, in woede naar Sai baba een overdosis slaappillen genomen en onder zwarte magie van een soort van Sai Baba sub Guru geleefd. Mijn leven is perfect en ben een grote bol van liefde. En JA, deze liefde is JUIST ontstaan door acceptatie van mezelf en het pad van schijnbare onoverkombare moeilijkheden die JUIST Sai Baba op je pad zal brengen. Zie het als een verzuring in je spieren die er met een super treatment in 1 leven er uit moeten. Het instellen van je zielsfrequentie op die van Baba zorgt hiervoor, maar je krijgt nooit meer op je pad dan je niet aankan (al was ik wel op het randje, dankzij m'n ego en het willen voortbestaan als universeel liefhebbend persoon ipv een systematisch afgebroken hulpeloos kindje). Wat betreft de negatieve ervaringen van andere mensen, Ja ik ken ze... maar ik heb ook gezien in mezelf de verschillende staten van bewustzijn

 


Naam: Rj
Home Page:
www.tradition.nl
Datum: Sun Jan 09 8:25:34 2005
Comments:

 

Lieve Mensen, 13 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Sai Baba terecht. Ik ben altijd kritisch geweest, altijd rationeel (Drs. in bedrijfsinformatiesystemen) en een brug te maken tussen het spirituele en rationele. De dualiteit te overstijgen. Ik begrijp hoeveel woede en gevoelens van bedrog er kunnen ontstaan als je Baba devoot bent. M'n broer die na 5 jaar leukemie overleed kwam 3 maanden voor zijn overlijden bij Baba terecht en heeft toendertijd, wat de meeste noemen, seksueel misbruik, meegemaakt met Sai Baba. Het mooie was van dit seksuele 'misbruik' is dat hij eindelijk na 4 jaar strijden een rust over zich voelde. De ziekenhuizen hadden hem 6% op overlevingskans gegeven, vandaar de speurtocht naar het spirituele en zo dus ook de hereniging met Sai Baba. Een aantal jaren daarna is m'n vader plots overleden en gebeurden er nog vele andere desestreuze dingen in mijn leven. Al bij al ben ik nu bijna 25 jaar oud. Ben 6 keer bij Baba geweest en snap iedere keer beter wat zijn betek

 


Naam: Grim
Home Page:
geen
Datum: Sat Sep 25 4:15:32 2004
Comments:

 

Beste mensen Ik heb net de documentaire gezien op BBC world en op die manier ben ik op jullie website gekomen. Met de beelden die ik gezien heb denk ik niet dat iemand nog kan erover kan twijfelen dat deze "God" niets meer is dan een bedrieger. Over zijn vleselijke lusten wil ik me niet uitlaten omdat ik daar niets van weet. Wat ik wel weet is dat een echte god geen goocheltrukjes nodig heeft om zijn volgelingen te overtuigen. Jullie doen goed werk door een zulk bedrog aan de kaak te stellen. De wereld heeft meer denkers nodig dan gelovers. Voor degenen die denken dat het ene bedrog vervangen kan worden door het andere het volgende; jullie lot ligt niet in de handen van enig medium, goeroe, of andere kwakzalver. Jullie leven in het hier en nu en elke dag kan enkel beter worden door elkaar te helpen, door samen te werken en het voor iedereen een stukje aangeNaamr te maken en dat ZONDER de belofte van een beter hiernamaals. In geen enkele religie spreekt men van een god die goedheid b

 


 

Naam: a
Home Page:
Datum: Sat Sep 18 9:29:21 2004
Comments:

 

als jullie niet in Sai Baba geloven, geloven jullie dan wel in de wonderen van Jezus zoals zijn wonder van brood en vis en ik wil graag een andwoord terug

 


 

Naam: no
Home Page:
Datum: Sat Sep 18 5:58:39 2004
Comments:

 

waarom doen jullie zulke dingen ik weet dat het niet waar is omdat ik baba in het eecht heb gezien en baba er niet zo uit zag/ziet en als jullie geen vertrowen in Sai Baba hebben dan zouden jullie het toch niet met hoofdletter typen dus jullie zijn gewoon een stelletje lulzakken

 


 

Naam: Miranda
Home Page:
Datum: Thu Aug 12 15:35:03 2004
Comments:

 

Hallo lieve ex devotees, Ik vind het zeer spijtig voor jullie dat jullie je hebben laten beetnemen door een man die zichzelf god noemt, maar in werkelijkheid gewoon mens is met een zeer groot ego, en die het prachtig vindt om zoveel macht te hebben. Lieve mensen, vertrouw op jezelf en probeer via meer betrouwbare bronnen je ware Zelf te vinden. Misschien hebben jullie iets aan deze link? http://home.planet.nl/~wmt/padwerk.htm Het kan jullie wellicht verder helpen op je zoektocht. Liefs en groetjes, Miranda

 


Naam: Cees
Home Page:
Datum: Wed Jul 28 19:22:19 2004
Comments:

 

Na het zien van de filmpjes op de site ben ik nog eens goed gaan kijken naar de video cd 'Divine Love'. Een paar maanden geleden nog gekocht. Ik kan nog steeds niet geloven dat het me niet eerder is opgevallen. Toch is heel duidelijk te zien dat er iets uit de linkerhand wordt genomen. Deze linkerhand houdt ook de enveloppen op een heel onnatuurlijke manier vast, met een aantal gesloten vingers. Heb zelf eens geprobeerd op deze manier een stapeltje papieren vast te houden: is niet gemakkelijk en h onnatuurlijk. Het sprookje 'de kleren van de keizer' doet zich in veler gedaanten voor. Spijtig voor al die lieve mensen die ik in Puttaparty heb mogen ontmoeten. Niet voor mij, ik had al vele vragen, maar die mochten NOOIT gesteld worden. Namaste!

 


 

Naam: Menno
Home Page:
Datum: Thu Jul 15 11:04:48 2004
Comments:

 

... allerlei dingen zijn al in gang gezet, dit is nog maar een begin Guest...

 


Naam: Guest
Home Page:
Datum: Mon Jun 14 10:58:53 2004
Comments:

 

Heeft iemand al een gerechtelijke procedure gestart? Zo nee, waarom niet? Ik weet 1 ding zeker mensen die zich laten gebruiken, wakker worden en toch geen actie ondernemen komen ongeloofwaardig over. Het is zelfs je plicht tegen over je medemens, die ook slachtoffer kan worden, om de dader hoe dan ook te stoppen. Goed beschermt in India noem ik smoesjes. Niet te veel praten maar doen. En dan niet alleen maar een web site maken. Actie, actie, actie. Wat jullie feiten noemen kun je dus ook bewijzen. Clinton was ook onaantastbaar als president toch is er een zaak uit voortgekomen. Zolang ik geen werkelijke actie zie blijven het praatjes en geloof ik die ook niet!

 


 

Naam: Diana
Home Page:
Datum: Tue Jun 08 4:56:42 2004
Comments:

 

Jammer dat er mensen zijn in deze tijd, die nog steeds zo ontzettend naief en manipuleerbaar zijn. Ik vraag mij werkelijk af wat deze mensen motiveert om zich bereidwillig te laten belazeren. Zelf ben ik een (zeer) trouwe aanhanger van god, en ik kan mij niet indenken dat God hier 'speciale mensen' neerplant die zich vervolgens als hem/haar voordoen om hier op aarde mooie shows weg te geven. Sorry hoor... maar denk a.u.b. eens ZELF na!!

 


 

Naam: Menno
Home Page:
Datum: Fri May 07 9:19:41 2004
Comments:

 

Hoi Sindhu, zo te zien heb je er een nachtje over geslapen, en voel je veiliger bij je geloof in een onaantastbare Baba. Wie zal je dat ontnemen? Zeker niemand nee..., want je bent vrij om te geloven in wie je ook wilt, maar kan je dat nog wel, na het lezen van al deze informatie, nadat je waarschijnlijk gelezen hebt wat Sai Baba allemaal gedaan heeft? Jij beticht de makers van deze site van oneerlijke berichtgeving, maar ben je zelf wel eerlijk? Kan jij verder gaan met iemand, die zijn penis aan een ander aanbiedt om deze te liefkozen, of die zelf anderen masturbeert?

 


 

Naam: sindhu
Home Page:
Datum: Fri Apr 23 8:05:46 2004
Referred By: sindhu
Comments:

 

Ik vind het ook belachelijk en feitelijk een echte schande dat jullie zo'n informatie durven te publiceren, maar uiteindelijk ben ik er dan van overtuigd dat geen enig resultaat zal opleveren voor de ex-baba devotees. Dergelijke acties uitoefenen zal zich tegen u keren, wat u ook doet. Al zijn het er duizenden die hetzelfde beweren. Tenslotte zijn er een miljoen volgelingen. En men weet ook dat hoge bomen veel wind vangen. Iemand die zou kunnen 'goochelen' etc.. zonder dat iemand hier een perfect verklaarbare reden voor vind, noemden men destijds heksen, duivels etc... Toch vind ik het jammer dat mensen zichzelf zo vanalles gaan voorliegen + men staat er echt nie bij stil dat de gelovigen een echte zware dobber te verwerken krijgen als zij dergelijke sites lezen.. Geloof betekent voor mij veel, het blijft eender welk geloof, maar als men zich wat down voelt, tegenslagen te verwerken krijgt, dan is geloof de basis om hieruit te geraken.. Zonder geloof ben je verloren! Ik heb van Swa

 


 

Naam: Plas
Home Page:
none
Datum: Thu Apr 22 7:18:37 2004
Referred By: Sindhu Plas
Comments:

 

Beste Ik heb hier juist een aantal bevindingen gelezen... :( wat mij inderdaad wat schokeert. Ikzelf ben een indische geadopteerde meid van 21. Mijn belgische pleegouders zijn in contact gekomen met sai Baba toen zij een kindje wilden adopteren. Tot de dag van vandaag zijn wij nog steeds 'devotees'. Het is mijn geloof en hoe ik het ook draai of keer geloof moet er zijn, aan wat trek je u anders op als het wat minder gaat.. Ik zou het dan ook jammer vinden moest dit allemaal gebeuren in de Ashram... Ikzelf heb nog geen negatieve ervaringen meegemaakt maar ik ga er van uit dat mensen zich niet gaan bezig houden met iemand slecht te willen maken en dit dus allemaal zou zijn uitgevonden. Ik vind het een spijtige zaak, en ga mijn ouders hierover ook inlichten. swami heeft voor mij nog in het krijt op een bordje het Ohm-teken getekend, deze hangt in mijn ouderlijk huis, ik heb dit altijd heel speciaal gevonden, omdat niet iedereen dit in zijn bezit heeft.. Ik heb het ook al moeilijk geh

 


 

Naam: djeez
Home Page:  
Datum: Sun Dec 07 19:22:38 2003
Comments:

 

Sai Baba is een yogi. Reeds in de jaren 60/70 toen hij zich vestigde in Puttaparthi. De yogis die zich in zijn omgeving bevonden wantrouwden vrijwel allemaal deze Sai Baba. Waarom? Het is de goed ontwikkelde Yogi gegeven het verschil te weten tussen stervelingen en types als Sai Baba. Het gerucht dat Sai Baba omringd is door Djins (entiteiten) die hem bijstonden in zijn kunsten was alom bekend. Zijn goochelkunsten en geestelijk verdwaalde westerlingen hebben zijn imperium grootgemaakt.

 


 

Naam: Firebolt
Home Page:  
Datum: Tue Dec 02 8:17:35 2003
Comments:

 

Hopelijk komen nu eens hoop mensen terug met de voetjes op aarde. Ze schijnen te vergeten dat die Bamibal toch gewoon mens is, nix goddelijks aan. Jammer dat nu blijkt dat het gewoon een sexueel gefrustreerd eikeltje is. Iemand die zich god noemt is niet goed bij zijn hoofd, en iemand die zo'n figuur wil volgen moet eens een therapietje nemen. Gebruik je gezond verstand zou ik zeggen .....

 


 

Naam: Marcel
Home
Page:
 
Datum: Thu Nov 27 18:13:50 2003
Comments:

 

De frauderende Sathya Sai Baba uit India bedriegt zijn goedgelovige toegewijden.

 


 

Naam: Erik
Home Page:  
Datum: Thu Sep 04 14:57:55 2003
Comments:

 

In theorie kun je gelijk hebben Rasi, maar de verhalen van de slachtoffers worden op hun waarheidshalte gecontroleerd voordat ze hier op de site staan, dus van 'klakkeloos' is geen sprake.

 


 

Naam: Rasi
Home Page:  
Datum: Thu Aug 28 7:20:53 2003
Comments:

 

Ik ben sceptisch, ook ten opzichte van de kritieken. Je hoort achteraf toch alarmerend vaak dat verhalen over seksueel misbruik produkten van de gefrustreerde geest van het slachtoffer zelf zijn. Zou me niks verbazen als dat ook nu weer het geval is. Erg spijtig voor de mensen die nu klakkeloos deze verhalen voor waar aannemen.

 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:58:15 2003
Comments:

 

Door een jongeman wiens opa en oma al meer dan twintig jaar devotee van Sathya Sai Baba in India zijn, wordt in de volgende berichten een aantal vragen gesteld, die ik van een commentaar of antwoord zal voorzien.

 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:57:24 2003
Comments:

 

Ik heb jullie site bekeken tezamen met de reacties en brieven. Wat ik me nu afvraag is hoe jullie kunnen verklaren dat Sai Baba zoveel pedofiele, homoseksuele handelingen heeft verricht en dat nog steeds doet.

Menno: Daar kunnen we alleen maar naar raden, hij heeft waarschijnlijk veel energie, en die ontlaadt hij ook seksueel, hoewel hij dat voor de buitenwereld niet wil weten. Daartoe heeft hij een doorzichtige theorie gemaakt, die ik later kort zal beschrijven.  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:56:49 2003
Comments:

 

Als datgene waar zou zijn waarover jullie enige zekerheid trachten te hebben, hoe verklaar je dit dan: -Waarom is het elk jaar weer zo druk bij Baba?

Menno: Baba is kampioen in het misleiden van mensen, zijn 'wonderen' zijn bedrog, lees de site voor meer info.  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:56:11 2003
Comments:

 

- Waarom komen er dan mensen uit heel de wereld naar hem toe?

Menno: Baba houdt ze voor de gek met het goochelen van sieraden, as en horloges en zijn valse voorlichting, zijn uitspraken zijn door ondermeer Serguei Badaev diepgaand onderzocht en blijken overduidelijk op eersteklas bedrog te wijzen.

 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:55:21 2003
Comments:

 

-Waarom is in zijn ashram zoveel liefde, vrede en rust?

Menno: Zo die er zou zijn, dan is deze afgedwongen en gereguleerd door middel van zware bewaking ter plaatse.  

 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:54:42 2003
Comments:

 

- Waarom is er nooit een rechtszitting geweest tegen Sai Baba?

Menno: Omdat de politiek zich ook vergaapt aan het deze Indiase Fraudeur

 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:54:04 2003
Comments:

 

- Waarom is Sai Baba nooit opgepakt nadat er zoveel bewijs zou zijn gevonden tegen Sai Baba? (6 moorden in Sai Baba?s kamer etc. )

Menno: Baba zelf heeft niet gemoord, hij stond erbij en keek er naar... (liet het toe en ze: "Je mag met ze doen wat je wilt...")

 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:53:05 2003
Comments:

 

Waarom kon en kan niemand Sai Baba stoppen ondanks er nu zoveel sites en zoveel?getuigenissen? ter beschikking staan om hem te zwartmaken van iets dat totaal nergens op slaat?

Menno: Volgens mij slaat jouw kritiek nergens op, je hebt te oppervlakkig gelezen om je een voldoende gefundeerde mening te vormen.  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 19:52:23 2003
Comments:

 

Jullie proberen de stelling (ja, stelling) te verdedigen met o.a. krantenknipsels uit het verleden. Zoals jullie dan vergeten zijn (of niet willen erkennen), zijn dat soort stukjes opinies, en geen feiten. Als het feiten zouden zijn, dan zou niemand meer in Sai Baba geloven.

Menno: Baba is een meester in het maskeren van de waarheid, met zijn truuks weet hij de aandacht te trekken en bij zich te houden, maar wij hebben hem door.  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:53:32 2003
Comments:

 

Ik heb jullie onnozele ''getuigen'' brieven gelezen,

Menno: Niet goed genoeg, anders zou je dit niet schrijven...  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:51:56 2003
Comments:

 

maar ik kan nergens uit die zelfbedachte

Menno: ... niets van deze site is verzonnen, alle feiten berusten op waarheid.  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:50:44 2003
Comments:

 

stukjes leiden dat er sprake is van volle betrouwbaarheid.

Menno:... we hebben van bijna iedereen volledige info...  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:49:11 2003
Comments:

 

Iedereen kan wel een mooi overtuigend en zwartmakend stuk over iemand schrijven.

Menno: ... zoals jij nu doet ongeveer?  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:48:16 2003
Comments:

 

Wat ik helemaal niet kan begrijpen is hoe jullie een verhaaltje

Menno: ... je schrijft 'verhaaltje'... vind je het echt nodig om deze ernstige zaken te bagatelliseren?  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:46:00 2003
Comments:

 

van een 15-jarige kunnen geloven en dat op het internet zetten. Als mijn zusje van 7 jaar ook zo?n mooi stuk schrijft over Sai Baba, zullen jullie die dan ook op het internet zetten?

Menno: Alleen door ons geverifieerde verhalen komen op de site.
 

 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:44:17 2003
Comments:

 

Mijn opa en oma zijn al meer dan 20 jaar devoot van Sai Baba. Hij heeft onwijs veel interviews gehad en ook persoonlijke interviews met Sai Baba. Wat ik nu een vreemd vind is waarom hem dan zoiets niet overkomen is? Dus dat hij vieze dingen moest doen of zoiets voor Sai Baba.

Menno: Sai Baba heeft zo zijn voorkeuren, deze staan nauwkeurig op de site omschreven.  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:41:35 2003
Comments:

 

Ik zal jullie 1 ding zeggen: al meer dan 50 jaar wordt er geprobeerd Sai Baba zwart te maken of iets dergelijks, maar het zal niemand en nooit lukken om hem zomaar van iets te beschuldigen wat niet waar is!!

Menno: Al meer dan 50 jaar is Sai Baba bezig met sexuele molesteringen van zijn devotees...  


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:40:33 2003
Comments:

 

In plaats van bezig zijn met brieven van dwazen op het internet te zetten zouden jullie je maar eens moeten afvragen hoe het dan in hemelsnaam mogelijk is waarom Sai Baba niet te ?stoppen? is ( en zie bovengenoemde vragen) --

Menno: Omdat hij zichzelf heeft gescheiden van zijn 'vorm' (aardse lichaam), hij zegt Naamlijk dat ie God is, je zou van hem kunnen zeggen dat hij een gespleten persoonlijkheid heeft, en zijn vorm mag doen wat ie wil... 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:38:49 2003
Comments:

 

Gaarne zou ik zo spoedig mogelijk antwoord(en) willen krijgen op al mijn genoemde vragen in deze brief. Ik eis

Menno: Je eist... ??? Kan dat niet wat vriendelijker??? 


 

Naam: Menno
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:36:04 2003
Comments:

 

directe antwoorden, en geen idiote brieven of zogenaamde films ( zoals jullie hopelijk al weten leven we in de 21ste eeuw, zoals jullie dan ook bekend zal zijn hebben we de mogelijkheid om filmopNaams te bewerken?.) die verklaren dat Sai Baba nep is. (Graag zou ik willen dat mijn brief op geen enkele wijze dan ook gewijzigd wordt of dergelijks.)

Menno: Er zijn hier er mensen die bedrogen zijn door Baba, en die krijgen hier de gelegenheid om zich te uiten. 


 

Naam: Marcel van Buynder
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:12:32 2003
Comments:

 

Waarheid en levenszin diep je (moeizaam) op uit jezelf, niet door achter een guru aan te lopen, vooral niet met duizenden tegelijk. De echte guru slaat zijn leerlingen genadeloos en schuwt de massa. Je wordt gedupeerd als je erom vraagt.

 


 

Naam: E. de Bont
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:11:36 2003
Comments:

 

Ik ben ook op speurtocht en sta versteld opver de never-ending informatie.

 


 

Naam: Jeffrey
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:10:44 2003
Comments:

 

Weten jullie waar ik het video-fragment van 'Guru-Busters' kan zien waar Sai Baba opstaat? Met vriendelijke groeten, Jeffrey van Naaste

 


Naam: Bezorgd
Home Page:  
Datum: Fri Aug 22 18:04:05 2003
Comments:

 

Ik maak me zorgen over m'n zus, ik ben blij dat ik wat van jullie site gelezen heb, zodat ik haar kan waarschuwen.

 


 

Naam: Ex Baba
Home Page:
http://www.exbaba.com
Datum: Fri Aug 22 18:03:07 2003
Comments:

 

Welkom in ons Gastenboek, wij hopen dat je iets hebt aan de door ons geboden informatie over de frauderende Sathya Sai Baba in India.