Waarom personen als Sai Baba belast zijn met ongewone en bijzondere sexuele wensen

 

Datum: 29-07-02

Van: redactie van www.exbaba.com

Bron: David Deida God en Eros, Bloemendaal: uitgeverij Altamira-Becht, 2002, p. 173-174

Veel mannen en vrouwen die een grote bijdrage aan de wereld leveren, hebben vaak last van vreemde en wonderlijke seksuele verlangens. Je seksuele verlangens zijn een weerspiegeling van je energie en als je veel te geven hebt, stroom je met een sterke energie. Een klein stroompje kan zich uitbreiden tot een brede, onstuimige vloed, dat wil zeggen, je seksuele fantasieŽn kunnen sterker worden als je zeer veel geeft aan de wereld.

Dit is een van de redenen waarom zoveel politieke leiders, entertainers en spirituele leiders betrokken zijn bij ‘seksschandalen’. Deze mensen geleiden een enorme energie. Bij hen kunnen de kortdurende begeerten en de duistere dromen die iedereen wel kent een buitengewoon sterke lading krijgen en opgeblazen worden tot grootste daden, die glorieus kunnen zijn in licht en in duisternis, in deugdzaamheid en in perversiteit.

Naarmate wij spiritueel groeien, zijn wij verplicht om onze seksuele onstuimigheid op te nemen in de humor van open liefde. Als onze energie krachtiger gaat stromen, worden ook onze seksuele begeerten en fantasieŽn sterker – onze afwijkingen treden even duidelijk aan het licht als onze gaven. Als we onze gaven in grote mate delen, worden we ons meer bewust van onze seksuele afwijkingen, die daardoor sterk overdreven kunnen worden.

Als we onze energie inhouden, om te voorkomen dat we deze afwijkingen voelen, houden we ook onze grootste gaven achter. Zonder schaamte kunnen we echter als onze gaven tot rijpheid brengen en al onze seksuele begeerten naar de oppervlakte laten komen. Vervolgens kunnen we met mededogen, humor en begrip onze ongepaste gewoonten, die gevormd zijn door een verleden waarover we geen zeggenschap hebben gehad, tenietdoen. 

Originally: David Deida Finding God through Sex, Austin, Texas: Plexus, 2001.