Vergelijking

 

Over de vergelijking van de kruisiging van Jezus met het naar buiten komen van de waarheid over Sai Baba, schreef iemand het volgende:

‘Sai Baba is niet te vergelijken met Jezus. Dat is verkeerd gezien. Jezus was een liefdevolle mystieke Meester, die vaak zelfs door zijn discipelen en volgelingen niet werd begrepen.
Dat het Koninkrijk van God zou komen, werd niet begrepen. Gedacht werd dat Hij politieke macht zou krijgen en mogelijk zelfs Koning der Joden zou kunnen worden.
Jezus sprak natuurlijk over het Koninkrijk Gods IN ONS. Het opgaan van de individuele ziel in het volledige licht van God. Dat is het doel van het leven.

Sai Baba heeft vrij grote politieke macht in India. De P.M. en het hoofd van de politie zijn volgelingen van hem. Ook zijn er verscheidene generaals uit het Indiase leger die hem regelmatig bezoeken.

Onze groep is klein en in zekere zin vrij machteloos, ten opzichte van de grote en corrupte macht van Sai Baba.

Dit is de Mahabharata oorlog. De oorlog van het goede tegen het kwade. Je twijfelt misschien, net als Arjuna.
Arjuna vond dat hij geen wapens op kon nemen tegen zijn familie en leraren. Hij kende velen in het Kaurava kamp.
Krishna vertelde aan Arjuna dat door de wil van God de tegenpartij al dood was en dat het Arjuna’s PLICHT was de vijandelijke legermacht te verslaan.

Waren Arjuna en de Pandava’s in staat dit te doen? Natuurlijk niet! Alleen door het feit dat Krishna/GOD zelf aan hun kant stond, waren zij zeker van hun overwinning.

Dit is nu precies waar wij staan. Als een kleine groep kunnen wij weinig doen tegen de politiek en de corruptie in India en de grote wereldlijke macht van Sai Baba.

Als GOD/Krishna met ons is, zal de overwinning komen.
Wij moeten voortgaan in DHARMA.

De resultaten van ons handelen zijn in Gods hand.
'Wij moeten het werk doen.'

Als God, mijn God, maar voor mij is, wie is er dan mij tegen?

Uit: Liedboek nr. 466