Kijk naar Baba's slechte goochelkunsten...

 

Op deze pagina zijn 12 duidelijke en korte film clips te zien, en twee volledige films, waarop je kunt zien hoe Baba zijn 'wonderen' toepast.

Waarschijnlijk heb je Windows Media Player nodig, of je wilt Real Player, dat kan ook, de video's op deze pagina kunnen ook met dit programma worden afgespeeld.


Korte video clips

01. Baba bedriegt met vibhuti

02. Baba bedriegt met lingam

03. Baba bedriegt met vibhuti

04. Baba bedriegt met halsketting

05. Baba bedriegt met vibhuti

06. Baba bedriegt met halsketting

07. Baba bedriegt met vibhuti

08. Baba pakt iets van achter zijn kussen

09. Baba bedriegt met vibhuti

10. Baba bedriegt met lingam

11. Baba bedriegt met halsketting

12. Baba bedriegt met lingam

13. Baba bedriegt met lingam

14. Baba's voorbereiding voor een kunstje

15. Het bekende "Amrit wonder"

16. Een vroeg voorbeeld van bedrog met lingam

17. Baba bedriegt met vibhuti

18. Baba's voorbereiding voor een truc

19. Baba bedriegt met vibhuti

 


Online aanwezige films:


01.

Baba bedriegt met vibhuti (1.84 MB):

Deze film laat zien hoe Baba iets uit zijn linkerhand pakt, tussen de brieven vandaan, waarna later hij met zijn rechterhand vibhuti te voorschijn 'tovert'.

02.

Baba bedriegt met lingam (1,91 MB, met geluid):

In deze film kun je zien hoe Baba doet alsof hij een hoestbui met een zakdoek wil onderdrukken, maar in feite gebruikt hij deze handeling om te verhullen, dat hij de lingam met zijn linkerhand naar binnen brengt; vlak na die handeling zie je hoe Baba de lingam uit zijn mond 'tovert'.

03.

Baba bedriegt met vibhuti (1.90 MB):

Kijk vanaf het begin goed naar Baba's rechterhand! Je kunt zien dat hij iets (waarschijnlijk vibhuti) van onder de brieven, die hij in zijn linkerhand houdt, vandaan haalt, hierna 'tovert' hij vibhuti en deelt het vier keer uit.

04.

Baba bedriegt met halsketting (1.8 MB, de kwaliteit van de film is niet erg goed)

Meteen aan het begin van de film moet je op zijn handen in de paarse cirkel letten, de rechterhand neemt iets van de linkerhand over, door de vertraging kun je het net zien, hij pakt iets van onder zijn brieven, en je ziet dan de rechterhand terugtrekken, daarna is de film op gewone snelheid. Vervolgens gaat hij lopen, aan het einde stopt hij en de rechterhand 'materialiseert' (de film draait weer iets langzamer) een halsketting.

05.

Baba bedriegt met vibhuti (0.9 MB)

Kijk naar Sai Baba's rechterhand vlak nadat hij een brief van de persoon met wie hij praat heeft aangenomen, net voordat de tweede persoon van links zijn hoofd optilt. Je kunt dat Baba de zojuist ontvangen brief boven op de stapel in zijn linkerhand legt. Nu kun je hem duidelijk onder de brieven in zijn linkerhand zien reiken, hetgeen een totaal overbodige handeling is, en hem er iets uit zien nemen. In feite kun je hem twee verschillende bewegingen zien maken als zijn rechterhand onder de stapel brieven is. De eerste handeling schijnt er iets uit te nemen en de tweede beweging vangt of pakt iets. Dan trekt hij zijn rechterhand onder de stapel vandaan en zijn duim is nu dichter bij zijn handpalm, hij houdt duidelijk iets vast. Nu stapt hij terug, en zwaait met zijn hand, 'breekt' iets, en deelt vibuthi rond.

06.

Baba bedriegt met halsketting (1.7 MB)

Dit is een opname van de Indiase televisie in Hyderabad, in Augustus 1992. Deze opname veroorzaakte een storm in de Indiase pers, en werd later 'teruggetrokken' door toedoen van premier Narasimha Rao. Sai Baba's assistent brengt een souvenir naar Sai Baba, die het met beide handen vasthoudt, de assistent houdt   het souvenir eveneens nog steeds met beide handen vast. Nu voert de devotee 'namaskar' naar Baba uit, en komt naar voren om het souvenir te ontvangen. Vanaf dit punt moet je Sai baba's rechterhand goed waarnemen. Nadat de devotee het geschenk heeft ontvangen, brengt Sai Baba de rechterhand verder naar voren, in plaats van deze terug te nemen, naar de hand van de assistent onder het souvenir, je kunt duidelijk zien dat Sai Baba's rechterhand en de rechterhand van Sai Baba's assistent contact maken, alsof zij elkaar 'een hand geven' op het moment dat devotee het souvenir in beide handen heeft. Kijk vooral naar de manier waarop de hand van de assistent zich verwijdert na het contact met Sai Baba's rechterhand... deze wordt met holle hand teruggetrokken zoals je ziet wanneer iemand  'net ergens iets in gedaan heeft'. Deze clip is eigenlijk beter als je hem op de normale snelheid ziet.

07.

Baba bedriegt met vibhuti (3.78 MB )

Dit is een van de beste video clips die ik ooit gezien heb, waar je werkelijk de vibuthi tablet overgebracht ziet worden, en je kunt het duidelijk in de rechterhand tussen de vingers van Sai Baba zien, en ook zie je het gebroken worden door de duim. Let erop dat bij alle vibuthi 'materialisaties', de linkerhand en de rechterhand voor het 'wonder' altijd met elkaar in contact komen, en na dit contact wordt de rechterduim altijd dicht bij onder de vingers gehouden. Een professionele goochelaar,  Nils Krųjgaard, legt uit hoe deze truc wordt uitgevoerd. De as is dicht op elkaar gedrukt in kleine tabletten. Toevallig, als Sathya Sai Baba denkt dat niemand naar zijn hand kijkt, waarbij hij de blik van de toeschouwer bewust van zijn geheime beweging afhoudt, door zijn aandacht overdreven op het publiek te richten, brengt hij de tabletten van de ene hand in de ander. In deze clip zien we het tablet erg duidelijk. Opmerking: Laat je niet afleiden door het prachtige gezicht van Goldie Hawn dat tijdens deze clip gedurende het 'wonder' wit wordt omcirkeld..., blijf naar Sai Baba's rechterhand kijken... We moeten ons door het 'maya' niet van de Waarheid laten afhouden 'zegt Swami'..., dus laten we dit advies allemaal opvolgen en de 'Waarheid' aanschouwen.:-) (We kunnen Goldie altijd op wat voor gelegenheid dan ook later nog zien natuurlijk.)

08.

Baba pakt iets van achter zijn kussen (0.5 MB)

Nog een andere zeldzame en prima videoclip tijdens een groepsinterview. Kijk naar het kussen achter Sathya Sai Baba's rug, daar heeft hij een aantal dingen verborgen. In deze clip kun je zien dat hij opstaat en met zijn rechterhand naar iets onder het kussen reikt, om het vervolgens te 'manifesteren' en het aan iemand in de kamer te geven. Kijk naar de rechterhand terwijl hij half opstaat, in feite laat de beweging van de rechterschouder duidelijk zien dat hij aan het graven is en naar iets reikt.

09.

Baba bedriegt met vibhuti (0.7 MB )

Weer een vibuthi-truc. Moeten we nog meer zeggen? Kijk maar.

10.

Baba bedriegt met lingam (4 MB)

Kijk hoe Baba de lingam naar zijn mond brengt, eerst zet hij met zijn linkerhand een witte zakdoek aan zijn mond. Let op de gebogen derde, vierde en vijfde vinger van zijn linkerhand waar hij de lingam vasthoudt, en kijk hoe die vingers strekken, precies op het moment dat de lingam in zijn mond komt.

Baba's werkwijze is precies dezelfde als in de eerste lingam truc op deze pagina, de film laat zien hoe Sai Baba doet alsof hij even hoest en daarom een zakdoek nodig heeft, maar in feite heeft hij de lingam al in zijn zakdoek, dus hij neemt de lingam met zijn linkerhand in zijn mond; onmiddellijk daarna spuugt hij de lingam uit.

11.

Baba bedriegt met halsketting (1 MB, met geluid):

Meteen al vanaf het begin moet je goed opletten, want wanneer Baba zijn hand opheft om te groeten, kun je duidelijk zien dat hij de halsketting van onder het beeld graait, en als hij het gedaan heeft, kijkt hij om zich heen of niemand hem gezien heeft.
In de film, zoals wij hem hebben aangetroffen op het internet, was al hevig geknipt, maar het door Baba toegepaste snelle bedrog is toch nog duidelijk te zien !

12.

Baba bedriegt met lingam (2.65 MB, met geluid):

Deze keer komt de lingam niet uit zijn mond, maar uit zijn linkerhand. Kijk vanaf het begin van de film alleen naar de handen, de linkerarm blijft rustig, maar de kleine lingam is ongetwijfeld in zijn linkerhand aanwezig, de rechterhand echter beweegt volop, maar is nog leeg. Na enkele ogenblikken brengt Baba de lingam naar zijn rechterhand, en dat gebeurt achter de microfoonstandaard, daarna zie dat de 3e, 4e en 5e vinger van de rechterhand zijn gebogen, en de lingam ligt dus al in die hand, voordat hij hem enkele seconden 'materialiseert'.

Kijk ook naar het gezicht van de man links achter Baba, het lijkt of hij niet wil weten wat er echt aan de hand is, want precies op het moment dat Baba het gouden object van zijn linker naar de rechterhand brengt, kijkt de man weg, als of hij niets met het bedrog te maken wil hebben. Aan het einde van deze bedrieglijke materialisatie ceremonie kun je duidelijk horen hoe Anil Kumar zijn stem vol schijnheilig ontzag verheft. Hoor vervolgens hoe Baba het applaus ontvangt en zie hoe trots hij is dat hij weer een enorme menigte met zijn truuk kon oplichten.

13.

Baba bedriegt met lingam (5 MB, met geluid):

Sai Baba stond een life uitzending toe in het Indiįse subcontinent van zijn zogenoemde 'Lingodbhava' evenement (de productie van een gouden ei-achtig, ellips vormig, object uit zijn mond na een, zoals het er uit ziet, pijnlijk proces van 'braken'). Men kan echter zeer duidelijk zien dat er totaal GEEN lingam uit de mond komt - kijk naar het belangrijkste fragment van de clip in slow motion - dit jaar. In plaats daarvan was er een klein sliertje doorzichtig geelachtig slijm, waarvan later werd beweerd dat het de lingam in vloeibare vorm was!

Een film clip van de 'feitelijke verschijning' is door devotees op het internet gezet. Men kan de video stil zetten, en elk frame afzonderlijk zien om de bewegingen goed te analyseren. (Kijk naar de filmclip op kingdomofsai.org, baba spuugde twee keer slijm, alleen de laatste keer met de zakdoek is gefilmd.

Voor de zogenaamde 'verschijning', kan men duidelijk zien dat SSB iets ter grootte van de lingam in zijn zakdoek houdt tussen de duim en wijsvinger van zijn rechterhand ! Nou, wat zou dat toch kunnen zijn, zou men zich afvragen? Na het uitbrengen van het slijm, laat hij hetgeen hij stiekem verborg, gaan, en pakt hij het met zijn rechterhand van onder de zakdoek, precies van de plek waar het eerder de hele tijd werd vastgehouden, en vervolgens zien we een nogal verwarde gelaten trek over Baba's gelaat gaan.

Klik voor het volledige artikel: engels/articles/lingam.html

14.

Baba's voorbereiding voor een kunstje

Kijk hoe 'avatar' Sai Baba op Sundararupya - Sathya Sai Baba tijdens darshan - een kunstje op de bekende manier aan het voorbereiden is; als hij met zijn linkerhand in de stoel graait, leidt hij de aandacht met een glimlach af, kijk hoe de hand gebogen blijft terwijl hij wegloopt.

15.

Het bekende "Amrit wonder"

Dit is het bekende "Amrit wonder" in de Sai Baba tempel in Srirangapatnam, bij Mysore. Dit is waar Amrit (zoete Goddelijke stroop) uit de amuletten van Sai Baba vandaan komt. De professionele illusionist Nils Krųjgaard, legt uit de de stroop een aardig tijdje kan blijven plakken, precies zoals een pannekoek gemaakt wordt. Voordat de amuletten aan de mensen worden gegeven, worden deze eerst in siroop gedoopt, die er dan achter de amuletten blijft plakken. Als de palm van de hand gestrekt is, gebeurt er niets, maar wanneer deze op tilt gezet wordt, stroomt de Amrit van de hand af om op die manier de indruk te wekken dat de amrit 'geproduceerd' werd

16.

Een vroeg voorbeeld van bedrog met lingam

Dit is het eerste voorbeeld hoe Baba gebruik maakt van zijn witte zakdoek om bedrog te maskeren, hij neemt er zijn tijd voor om de grote lingam in zijn mond te doen voordat deze er weer uitkomt, de film werd gemaakt omstreeks de zestiger en zeventiger jaren door Richard Bock.

17.

Baba bedriegt met vibhuti

Chandrasekharaya Namah Om in Puttaparthi, kijk naar Baba's rechterhand als hij naar rechts draait alsof hij ergens naar moet kijken, je kunt zien dat hij iets met zijn rechterhand van onder de brieven in zijn linkerhand vandaan haalt. Daarna draait hij zich terug naar de mannen in uniform en na een paar korte zinnen vertoont hij zijn truc met vibhuti.

18.

Baba's voorbereiding voor een truc

Ganga Jathadhara Gauri Shankaraw in Puttaparthi, in deze film zien we duidelijk hoe een truc wordt voorbereid, Baba doet alsof hij druk met iemand uit het publiek in gesprek is, hij leunt zelfs een beetje voorover om net te doen alsof hij er erg druk mee is, maar opnieuw is dit slechts een poging om te verbergen waar hij in werkelijkheid mee bezig is; het graaien naar iets van onder de brieven, met zijn rechterhand, en een vinger van de linkerhand strekt zelfs uit om met de rechterhand in contact te komen, alles is genadeloos op video vastgelegd.

19.

Baba bedriegt met vibhuti

Darshan Background Bhajan Shambo Shiva Shankara in Puttaparthi, tijdens deze manifestatie zien we meteen al vanaf het begin dat Baba iets van zijn rechterhand naar de linkerhand brengt, op het laatst reiken slechts twee vingers naar een klein iets, dat natuurlijk een vibhuti pil moet zijn die straks verpulverd wordt en dan als een wonder aan de mannelijke student wordt gepresenteerd.

 

Guru Busters

 

Baba bedriegt in de film Guru Busters

 

Kijk hoe Sathya Sai Baba bedriegt in de film Guru Busters.

Klik: engels/gurubusters/gurubusters.wmv

(20 MB, breedband kwaliteit, volledige film!)

Waarschijnlijk heb je Windows Media Player (9.94 MB, oude versie) nodig, of Windows Media Player 9 voor Windows 98 Second Edition, Me, 2000 en XP (13.62 MB).

De volledige film Guru Busters waar in 'goeroe's' worden ontmaskerd, inclusief Sai Baba, werd op Channel 4 UK in 1995 uitgezonden, en is te koop op:

http://www.eagletv.co.uk/home/index.htm 
 

The Secret Swami

 

The Secret Swami

 

We hebben een goede kwaliteit voor breedband gebruikers.

engels/thesecretswami/thesecretswami.wmv (80 MB)

Hier is een kleine versie voor modem gebruikers.

engels/thesecretswamismall/thesecretswamismall.wmv

(23,3 MB)

(23,3 MB. Om het beste beeld te krijgen, moet je je videoscherm klein houden, omdat de kwaliteit van de online film in deze grootte niet erg goed is.)

De film werd uitgezonden in het programma this World op 17 juni 2004 van 9.00-10.00 's avonds op BBC TWO

 

seduced

 

"SEDUCED"

 

(Kijk naar de volledige Deense film (21 MB) online !)

DEENSE CONTROVERSIĖLE TV DOCUMENTAIRE OVER SAI BABA

Niettegenstaande het feit dat de Sathya Sai Organisatie alles in het geweer bracht, zelfs door middel van het gerecht, om te voorkomen dat producer Ųjvind Kyrų van de DR (Denmark Radio) een kritische TV documentaire over Sai Baba kon uitbrengen, werd deze uitgezonden op woensdag 30 januari 2002 op vijf over acht 's avonds.

De Engelse vertaling van de volledige gesproken tekst is gemaakt door Robert Priddy, in overleg met Ųjvind Kyrų.

 

 

 

Getuigenis van Sam Young in de film 'SEDUCED'

Niettegenstaande het feit dat de Sathya Sai Organisatie alles in het geweer bracht, zelfs door middel van het gerecht, om te voorkomen dat producer Ųjvind Kyrų van de DR (Denmark Radio) een kritische TV documentaire over Sai Baba kon uitbrengen, werd deze uitgezonden op woensdag 30 januari 2002 op vijf over acht 's avonds.

Sam Young, wiens werkelijke naam Alaya Rahm is, heeft een indrukwekkende bijdrage geleverd aan deze film, door zijn aandoenlijke verhaal aan de wereld toe te vertrouwen.