Getuigenis van David Paul

 

 

Datum: 13 oktober 2005: Vertaling door ex baba administratie.

Van dpmeg op:

Sathya Sai Baba Discussion Club, bericht 1082 en 1285

http://clubs.yahoo.com/clubs/sathyasaibabadiscussionclub

Datum: 18/11/00 13:44

Mijn ervaring in PN in 1990 & 92

Hallo iedereen,

Ik heb de berichten in deze groep gedurende enige tijd bekeken, en ik heb besloten om met de discussie mee te doen. Voordat ik in de vroege tachtiger jaren een devotee van SB werd, had ik als achtergrond het standpunt van een helderziend medium, genezer en aromatherapeut. Zoals ik al zei werd ik  in de vroege tachtiger jaren devotee en ondernam de eerste van twee pelgrimstochten in 1990, beide keren werd het mij "Gegund" om een interview te krijgen. Tijdens het eerste interview werd ik meegenomen naar de achterkamer en onderging een van de zogenaamde olieceremonies waar zo vaak over gesproken is, ik weet tot op vandaag de dag niet zeker wat mijn standpunt over dat bepaalde onderwerp is, maar SB vertelde mij dat ik op deze manier soms teveel energie verspil. De olieceremonie gebeurde net boven de schaamdelen en op de onderbuik. Op dat moment dacht ik, naïef als ik was, dat het gebeurde vanwege bepaalde chakra's maar later vertelde mij een andere devotee dat het was vanwege veel te veel masturberen. Als dit zijn bedoeling achter deze gebeurtenis was, dan vond ik het niet zijn zaak om zich op deze manier met mijn privé-leven te bemoeien. Toen ik in die tijd de ashram in India verliet werd ik helaas erg ziek van malaria en liet de gebeurtenissen achter me.

In het tweede interview gebeurde er niet echt iets, behalve dan dat hij me met de achterkant van zijn hand een duwtje in mijn kruis gaf toen hij me op weg naar zijn veelbesproken kamertje passeerde. Ik wil echter graag vermelden dat, toen ik in die tijd in 1990 olieceremonies onderging, ik naar de achterkamer achter de interviewkamer gebracht werd, die een deur heeft, en niet het zogenoemde 'gordijn van schaamte' waarover wij steeds horen.

Zelfs toen we bij de ashram aankwamen was ik al een beetje teleurgesteld, omdat ik gehoord had van gebeurtenissen zoals van de koepel in het museum die op devotees die daar werkten was gevallen en had gedood, en andere soortgelijke gebeurtenissen zoals het feit dat iemand (een Westerling) vermoord was, naar ik begrepen had bij de meditatieboom, en opnieuw in 1992, toen een vrouw in het dorp gedood was en van haar ledematen was ontdaan. Ik herinner mij, waarom hij, als hij is wat hij zegt, deze dingen toestaat te laten gebeuren?

In die tijd dat ik beide reizen met Aimee Levvy ondernam, vertelde zij in een discussie over de devotees in het museum, dat Baba gezegd had dat het hun karma was en dat zij gelukkig gestorven waren in dienst van de Heer en in ieder geval toch spoedig gestorven zouden zijn, dus dan maar beter in de ashram dan door een auto ongeluk. Alles wat ik me van toen herinner was, neem mij niet kwalijk voor de uitdrukking: "dit is allemaal bullshit".

Ik voelde echter wel dat SB iets had, al wist ik niet duidelijk wat, maar ik voel zeker niet dat Hij goddelijk was. Ik had het eerder het gevoel dat de hele organisatie corrupt was en een zweem van de Nazi jeugd had.

Ik denk dat, als al deze beschuldigingen worden bewezen, en ze zeker van een aanzienlijk belang blijken te zijn, dat dan degenen onder ons die kunnen helpen, dit zeker voor ons, die nu momenteel en tot nu toe het lijden aan het verschrikkelijke verlies van een dierbare moeten ondergaan, moeten doen.

Mijn indruk van de meeste mensen die ik via de Sai beweging heb ontmoet, is dat zij voor het overgrote deel eerlijk en toegewijd, maar bovenmatig naïef zijn. Laat ons hopen dat Liefde & Licht overwint en dat de waarheid ons echt vrij zal maken.

Liefde & Licht,

David Paul


Bericht 1285

Datum: 27/11/00 09:48

Kopie van een email gezonden naar de BBC

Mijne heren,

Zo juist heb ik de transcriptie van een interview op zondag 19 november gelezen.

Ik ben een voormalig devotee van Sathya Sai Baba en in 1990 werd ik onderworpen aan de zogenaamde olie behandelingen in zijn ashram, niettegenstaande wat leden van de UK organisatie u vertellen, kan ik u categorisch melden dat zulke behandelingen met olie echt zo plaats vinden zoals bij mij is gebeurd, en voor wat betreft verdere beschuldigingen van misbruik heb ik geen eerste hands informatie, maar ik heb een aantal mensen gesproken die wel zijn misbruikt Niemand zou in een spirituele positie als deze het op zich moeten nemen om, ongeacht wel of niet verdere misbruik heeft plaatsgevonden, een devotee of patiënt op een dergelijke ongepaste manier aan te raken.

Zelf ben ik een alternatieve therapeut in spirituele genezing en massage, en als ik mij op die manier hier, of zelfs in India, zou gedragen, dan kan ik me voorstellen dat ik op hardvochtige wijze door de wet terecht vervolgd zou worden. Er zijn veel andere beschuldigingen aan het adres van SSB waarvan ik zeker weet dat u er al  van op de hoogte bent, en momenteel is er een grootschalige ontmaskering van zijn activiteiten in de huidige editie van India Today afgedrukt, die later vandaag, dinsdag 28 November 2000, on line beschikbaar wordt.

In het geval dat u het nog niet heeft gezien, voeg ik de hyperlink bij zodat het zelf kunt zien.

http://www.india-today.com/itoday/ (werkt niet meer,
klik hier voor het (niet vertaalde) artikel.

Zoals vele anderen vind ik dat deze beschuldigingen grondig onderzocht zouden moeten worden, en dit monster zou hoe dan ook moeten worden gestopt.

Uw toegenegen David Paul