Jonge Nederlandse devotee wordt

ex-devotee

 

Van: Edwin X

Datum: vrijdag 17 augustus 2001 11:09

Aan: info@exbaba.nl

Onderwerp: brief aan de Sai Baba Jongerengroep voor op de website

Beste makers van deze website,

Nu ongeveer een jaar geleden heb ik definitief afscheid genomen van Sai Baba. En ik kan gelukkig zeggen dat mijn leven er veel beter op is geworden.

Ik heb destijds een brief geschreven aan de jongerengroep van de nederlandse Sai Organisatie omdat ik het hen gunde dat ook zij de waarheid rond Sai Baba te weten zouden komen. Ik ontving laatst een positief bericht van een ex-devotee die zei dat mijn emailboodschap hem gesteund heeft in de beslissing om te stoppen met Sai Baba. Hij heeft mij verzocht dit bericht op de website te laten plaatsen, omdat dit mogelijk meer mensen zou kunnen helpen om het juiste besluit te nemen. Hij vroeg mij ook om mijn naam erbij te zetten omdat dit meer impact heeft op mensen binnen de Sai Organisatie die je naam kennen. Voor deze doelgroep wil ik mijn naam er graag erbij bij zetten, maar niet voor mensen die op mijn naam zoeken en via zoekmachines binnen komen. Daarom heb ik een spatie in mijn naam gezet die er moet blijven staan zodat de naam niet voor zoekmachines herkenbaar is.

Hierbij het bericht:


Beste allen,

Enige tijd geleden ontving ik de email van Gen waarin hij zijn lidmaatschap op de jongerengroep opzegt. Hoewel ik dit zelf nooit direct gedaan heb, heb ik in het afgelopen jaar toch langzamerhand afscheid genomen van Sai Baba en alles daaromheen. De reden is mijn twijfel die, als ik terugkijk op de afgelopen jaren, altijd aanwezig is geweest. Ik realiseer me nu pas echt de hersenspoeling die gaande is geweest in al die jaren.

De sexuele avances van Sai Baba die ik zelf heb ervaren tijdens een interview halen het gelukkig niet bij de handelingen die beschreven staan op onderstaande website. Sai Baba heeft mij tijdens een interview een keer aangeraakt in het kruis tijdens het uitspreken van de belofte dat hij me een
vrouw zou geven. Hoewel ik dit destijds niet opvatte als een onzedelijke actie, vond ik het toch wel raar dat hij dit op deze manier deed. Na het bestuderen van de overdonderende hoeveelheid negatieve ervaringen op de website http://www.myfreeoffice.com/saibabaexposed/ (niet meer online, redactie) werden mijn twijfels over hem bevestigd.

Nu vind ik deze betasting nog niet eens het ergste. Het ergste vind ik de enorme tijdverspilling, de begoocheling en de grote onzekerheid en twijfel aan mezelf die me in die jaren heeft belast. Ik realiseer me dat het mijn eigen verantwoordelijkheid is dat ik dit heb laten gebeuren, maar het is de
verantwoordelijkheid van Sai Baba om zijn leringen in praktijk te brengen en zijn zelfuitgesproken godheid waar te maken. Echt, de werkelijkheid is schokkend anders dan hij doet voorkomen.

Het heeft mij lang geduurd om mijn geloof in Sai Baba helemaal op te geven, er is altijd de neiging geweest om aan mezelf te twijfelen en te denken dat negatieve gedachten moeten worden verdrongen. Deze negatieve gedachten blijken wel degelijk een functie te hebben gehad.

Ik stuur jullie deze boodschap omdat ik niemand nog langer wil laten zitten in deze enorme illusie, waar ik zelf ook deel van heb uitgemaakt.

Het allerbeste,

Edwin 
X