John Worldie seksueel misbruikt door Sai Baba

 

Datum Nederlandse vertaling door ex baba administratie: 16-10-05

Datum: 15 oktober 2005

Datum document: 30 september 2002

Door: Ex Baba

Uit: "Avatar of Night"van Tal Brooke

Commentaar beneden: Brian Steel

John Worldie, zoals geciteerd uit een brief die hij aan Tal Brooke schreef, gedrukt op pagina 390-392 in Tal Brooke's Avatar of Night. De Verborgen Kant van Sai Baba, New Delhi: Tarang Paperbacks, 1984 (eerste uitgave in 1972).

In deze brief zul je geen enkele informatie over Patrick en Wendel vinden, maar zeker wel in "Shiva-Shakti" van Alexandra Nagel en in een boekbespreking van Simon Vinkenoog. Het verhaal van Wendel werd nergens genoteerd, hij is slechts een persoon in Tal Brooke's, 'Avatar of Night'.

VOORWOORD

Wat ik voorspelde dat zou gebeuren, na de publicatie van de twee eerste uitgaven van dit boek, gebeurde. Ik hoorde van een aantal sleutelfiguren die betuigden dat zij op dezelfde manier als ik en Patrick door Baba persoonlijk seksueel zijn benaderd. Daarom hebben zij Baba verlaten. Een aantal van deze kerels waren eens vooraanstaande figuren in Baba's rijk. Om hun leven waarvoor zij vrezen, te beschermen, kan ik niet onthullen wie de belangrijkste (meestal IndiŽrs) zijn. Maar kopieŽn van hun onder ede afgelegde getuigenisbrieven zijn in drie landen opgeslagen, en Viaks Publishing heeft zijn eigen verzameling kopieŽn, en sommige originelen, in voorraad. Zou er iets met deze kerels gebeuren, dan zullen hun getuigenissen wereldwijd worden gepubliceerd. Een van hem ging door meer ellende heen dan Patrick deed.

Twee proefgetuigenissen zal ik in het aanhangsel wel publiceren, deze zijn:

1. Een verhaal van Wendel's ervaring zoals hij die vertelde aan een Canadese getuige. Het is een onder ede verklaarde getuigenis.

2. Het verhaal van John Worldie dat hij me schreef. Later stuurde mij een veel gedetailleerder verslag. John Worldie is de echtgenoot van Meera en vader van Krishna en Mohan. Zij waren bij Baba toen ik er was. De fotos van Baba die in het boek BABA verschenen, geschreven door Arnold Schulman, en gepubliceerd door Simon & Schuster, waren van John Worldie. Een deel van zijn taal is platvloers, maar waarschijnlijk heel goed te begrijpen.

Wat daarna volgt is de brief die ik jou en die ander mailde en dat was de laatste pagina van Brooke's boek.


24 Jan., 1980

Beste Tal,

Je kunt mij misschien niet thuis brengen, maar ik herinner me jou toen wij op een dag in Whitefield met elkaar praatten. Ik ben John Worldie en mijn fotos staan in het boek, BABA, door Arnold Schulman. Howard Murphet heeft naar mij verwezen in SAI, BABA AVATAR. Toen ik je ontmoette was ik in gezelschap van mijn vrouw Rosemary die de naam "Meera" had aangenomen. Mijn zoon is pas teruggekomen uit de UK en had jouw boek bij zich. Hij is in 1972 bij "B" geweest.

Tal; B... deed het zelfde aantal dingen bij mij, hij heeft mijn leven op een bepaalde manier verneu**. Hij was de oorzaak van mijn breuk met Rosemary, aangezien hij haar op een antiseks pad heeft geleidt. En mij leidde hij als gevolg daarvan op een pad met enorme schuldgevoelens. Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik over hem denk. Hij is lager dan ikzelf op mijn slechtst ben geweest. De "test" die hij bij mij deed (mijn penis liefkozen, mijn waardevolle spullen afnemen, Tibetaanse Bellen, mijn vrouw haar verstand verneu***) was geen geloofstest maar eerder een manier om te bepalen hoe dom ik was.

Ik kon er nooit achterkomen waarom hij met mijn penis speelde, dus ik benaderde het verstandelijk, alsof hij mij 'zuiver' maakte. Ik heb hem een telegram gestuurd en zei dat ik hem, als hij hier zou verschijnen, op de Amerikaanse manier zuiver zal maken .

Tussen twee haakjes, ik ben "Steve"in Schulmans book... "Big Bad John" in het echte leven.

Baba zei altijd dat ik te geil was, "zwakheid" noemde hij het. Toen ik jouw boek las, vielen alle stukken op zijn plaats. Ik ben erg dankbaar, ik ben bevrijd.

Revelation zegt dat zijn nummer 666 is, dat dan 18 en dan 91 maakt, Brahmin & Hindu paden zijn op negen gebaseerd. Hij heeft ook het teken van het beest op zijn voorhoofd. Ik heb een foto waarop je dat kunt zien. Ik nam de foto op Shivaratri dag in Puttaparthi, dat is de foto waarnaar verwezen wordt in SAI BABA AVATAR (Murphet). Ik dacht altijd dat het Shiva's 3de oog was.

Als hij hier komt dan zal het een schouwspel geven. Ik heb het hem verteld.

Hij is erg intelligent en heeft ongetwijfeld macht. Ik ben er zeker van dat hij een vorm van Satan, of wat dan ook moet zijn. Hij verdeelt en heerst. Hij heeft Rosemary tegen mij op gezet, en ik heb al mijn tijd besteed om hem zo ver te krijgen om de dingen tussen ons weer goed te maken. Het is zoals in Eden. De slang pakt de eerst de vrouw, en omdat de man haar liefheeft, geeft hij, de sterkere, toe aan haar zwakte. Baba zegt dat zijn liefde zuiver is, vrij van lustgevoelens. Oh Shit ! Het is mij nu allemaal duidelijk. Hij is gewoon een f*****g  kruipende gek, natuurlijk heeft hij geen lustgevoelens (voor vrouwen), en zij slikken natuurlijk die hele handel.

BEDANKT BROER !!

HEEL VEEL DANK !

JOHN WORLDIE


Meer over John Worldie

Date: 10-01-02

Doorn: Brian Steel

Email: ompukalani@hotmail.com

Website: http://bdsteel.tripod.com/index.html  

(Waarschuwing: het woord f***  verschijnt drie keer in noodzakelijke citaten in deze Notitie.)

Het gisteren (30 september 2002) gepubliceerde interessante bericht op exbaba over John Worldie's brief aan Tal Brook in 1980, komt erg dicht bij mijn korte notitie van afgelopen week over Arnold Schulman's boek (waaruit een half dozijn fotos aan John Worldie kunnen worden toegeschreven), maakte dat ik in mijn notities en boeken aan het rommelen ben geslagen. Laat me je vertellen waarom.

De brief die in de exbaba publicatie wordt aangehaald, laat zien dat John Worldie de "Steve" is, waarheen in Schulman's boek wordt verwezen. Tot gisteren aan toe was ik mij hiervan niet bewust, maar ik kende "Steve", omdat zijn verslag gewoon een van de verschillende concepten is, die Schulman handig in het verhaal van zijn eigen relaas van zes weken ervaring met SB in 1970, heeft verweven. Steve's verhaal is een van de duidelijkste bewijsstukken, in een anders raadselachtig geschiedenis, van SB's sterke persoonlijke invloed op mensen.

In Schulman's boek wordt "Steve" neergezet als een ruwe, vuilgebekte 'scheurmuil', met een bonte achtergrond, die samen met zijn hippie vriendin, "Eloise", uit nieuwsgierigheid (in ? 1969) naar de ashram was gekomen. Volgens Schulman valt "Eloise" meteen voor de betovering van SB, hetgeen "Steve" met walging vervult, luid tegen haar en veel anderen in de ashram te keer gaat dat "Ik zal dat verneukte watje eens laten zien wie hij wel echt is" (pagina 117) en dat hij een lijst van beschamende vragen verzamelt die hij hem gaat stellen, om hem te ontmaskeren. Een voorbeeld: "Ik wil weten hoe de dood is... en waarom f**k stop hij die f****ing oorlogen niet?"(pagina 148. Interessant materiaal !)

Wanneer Schulman dit ruwe maar duidelijk plaatje heeft gemaakt, ontwerpt Schulman op zijn raadselachtige of indirecte manier, een "laatste presentatie" aangezien al zijn onbelangrijke karakters eindelijk hun felbegeerde interviews met SB krijgen, en horen wij de resultaten. In het geval van "Steve" is hetgeen we horen totaal onverwacht. Als Steve en Eloise een interview bijwonen, is iedereen die daar aanwezig is er ongerust op, dat Steve echt, met beschamende gevolgen op SB zal in hakken. Maar zodra SB met hem begint te praten wordt het "beest" ("Big Bad John") getemd en is zijn 'mond' verdoofd! "Steve" staart slechts naar SB. SB raakt hem zachtjes aan en belooft hem een privť interview voor de volgende dag. Waarna Steve zachtjes naar de top van de heuvel boven de ashram loopt en daar bijna 24 uur alleen verblijft.

In het beloofde privť interview wordt de oppervlakkig toegewijde Eloise zo goed als genegeerd en SB richt zich alleen op Steve. Hij neemt hem mee in zijn privť kamer en degenen die buiten zijn horen hem zijn gebruikelijke vraag stellen: "Wat wil je?" Zij horen ook Steve's antwoord: "Ik wil de waarheid. Ik wil vrede. Ik wil wilskracht." (pagina 162) Zij zijn dan niet in staat te horen wat SB naar "Steve" terugfluistert, maar als hij weer verschijnt is zijn gezicht grijs gekleurd. Lezers worden met de vraag waarom achtergelaten, en het antwoord blijft heel duidelijk open, maar wij zijn waarschijnlijk getuige geweest van een heropvoering van de parabel over de Verkwistende Zoon, of een soort omkering van de Weg naar Damascus. Schulman zegt verder niets meer over "Steve".

In Howard Murphet's boek Sai Baba Avatar (1977: 200-201), wordt de John Worldie die hij beschrijft nog meer aangedikt in de schildering va Schulman's Verkwistende Zoon: Murphet had "een beminnelijk persoon doorgaans bekend als Big John" in de late 1960'er jaren ontmoet. Hoewel hij zei een kleurvol verleden achter zich te hebben, was hij naar SB gekomen en "zag het Licht", werd een "toegewijde volgeling wiens enige wens het scheen te zijn, de Wil van de Heer uit te dragen", gedeeltelijk door de productie van professionele standaardfotos van SB. Met andere woorden, een model, helemaal herleidbaar naar SB.

Op deze reis in 1975 van Murphet en zijn vrouw, om devotees in Hawaii te zien, was "Big John" gekomen om hen met een geschenk te ontmoeten, een grote foto, waarvan hij zei dat hij deze een paar jaar eerder tijdens een Mahasivaratri fesitval, had genomen. (Dus wij zien dat John al 5 jaar een fervent devotee was.) Murphet gaan dan verder met het verhaal van nog een van de veronderstelde fotografische wonderen, waarin een foto van SB een andere Godheid schijnt te laten zien. In dit geval, vertelt Worldie aan Murphet dat hij zijn foto nam op commando van SB, en een moment bewusteloos was vanwege een "sterke stroom", maar dat hij in staat was de camera te beschermen. Toen hij later zelf de grote kleurenprint ontwikkelde was hij verbaasd dat hij een buste van SB zag. Met de woorden van Murphet: "Ongeveer beginnend vanaf het midden van zijn linker wenkbrauw bevond zich een dunne, gebogen blauwe lijn die naar de plek tussen zijn ogen leidde. En daar, schetsmatig, maar heel duidelijk, was het derde oog - het oog van Shiva." Volgens Worldie is de blauwe lijn GEEN fout op het negatief, maar verscheen in het ontwikkelingsproces. Hij had slechts drie afdrukken voor de Murphets gemaakt.

Murphet doet geen mededeling over een echtelijke tweedracht, of zelfs van een partner. Vijf jaar later, in de brief aan Tal Brooke, vernemen we dat voor John Worldie het derde oog van Shiva op dramatische wijze veranderd was in het teken van het beest, en SB wordt beschuldigd van seksuele bemoeienis met John en van het verbreken van zijn huwelijk. Wij worden achtergelaten met de vraag wat er gebeurde tussen 1975 en 1980. Na Tal Brooke, kan John Worldie chronologisch gezien worden als de tweede devotee die SB verkettert, kwaad en op papier, voor vermeende seksuele bemoeienis. Echter, Alexandra Nagel wees in haar bekende paper "A Guru Accused" op het feit dat John Worldie's aantijgingen niet in de lange lijst van vermeende slachtoffer verklaringen voorkomt, die in de laatste drie jaar op het Internet en in de media is verschenen, en die begon met de "Findings" van David Bailey. Als dat inderdaad waar is, vraagt men zich af waarom? Is het omdat Worldie dood is? Of is er een andere reden die nog meer licht op deze buitengewone reeks van ervaringen zou kunnen werpen?

Wat het antwoord daarop ook moge zijn, John Worldie's veranderende relatie met SB, zoals deze door drie schrijvers werd geschilderd, geeft stof tot nadenken.