"SEDUCED" ("VERLEID")

 

DEENSE CONTROVERSIËLE TV DOCUMENTAIRE OVER SAI BABA

Niettegenstaande het feit dat de Sathya Sai Organisatie alles op alles zette,
zelfs door middel van gerechtelijke procedures, om producent Øjvind Kyrø van DR
(Deense Radio) het uitzenden van een kritische TV documentaire over Sa Baba te verhinderen,
werd deze op woensdag, 30 januari, 2002 om 20.05 uitgezonden.

Engelse vertaling van de volledig gescproken tekst door Robert Priddy, in overleg met Øjvind Kyrø


Datum: 15 oktober 2005: Vertaling door ex baba administratie.

Het verhaal van Sam Young (Alaya Rahm)

Het verhaal van Sam Young in de Deense film SEDUCED is op deze site te zien, wij deelden die in drie delen in.

Als je wilt kun je kunt alle gesproken woorden van Sam en zijn vader mee lezen.

Attentie: WMF bestanden werken niet met Netscape, gebruik in plaats daarvan de Internet Explorer.

Breedband kwaliteit:

Sam Young I (10.2 MB, wmv bestand voor Windows Media Speler) (tijdelijk niet beschikbaar)

Sam Young II (7.32 MB, wmv bestand voor Windows Media Speler) (tijdelijk niet beschikbaar)

Sam Young III (9.40 MB, wmv bestand voor Windows Media Speler) (tijdelijk niet beschikbaar)

Modem kwaliteit:

Sam Young I (1.86 MB, bestand voor Windows Media Speler)

Sam Young II (1.85 MB, bestand voor Windows Media Speler)

Sam Young III (1.85 MB, bestand voor Windows Media Speler)


Dit is de gesproken tekst van de clips.

                                        ("SAM") Op een keer had hij zijn gewaad bijna helemaal uit en hij probeerde anale seks met mij te hebben, omdat hij van achteren kwam en boven op mij begon te klimmen, weet je, en aangezien ik zo veel groter ben dan hem, om te voorkomen dat het gebeurde, stond ik gewoon rechtop, en duwde hem zo'n beetje weg om hem daar te houden totdat ??.... Hij zei: "Ik weet dat ik met je wil praten, ik wil bij je zijn en van je houden, houd je niet van me? Houd je niet van me?" En ik zei, "Nee, ik hou van je, maar ik wil gewoon geen seksuele relatie met je."

214   00:29:32:00    00:29:36:07     De jongen en zijn familie werden overspoeld met juwelen en horloges.  

215   00:29:36:10    00:29:41:05     De familie wil anoniem blijven, omdat ze bang zijn voor reacties van Sai Baba volgelingen.

216   00:29:41:08    00:29:46:21     Vandaag de dag leven zij in het midden-westen van de Verenigde staten. De vader was een van de leiders van de Amerikaanse Sai beweging.

217   00:29:46:24    00:29:53:22     Maar hij brak de banden met de organisatie toen hij het seksueel misbruik ontdekte. Dit is de eerste keer dat zij hun verhaal op televisie doen.

                           ("SAM"s vader)   Wij waren geschokt toen we het hoorden en wij beiden omhelsden onze zoon op dat moment en we zeiden, 'Dat was het dan. Het is voorbij. Het is afgelopen." En hetgeen toen de grootste indruk maakte, was dat we tegen hem zeiden, "Waarom vertelde je het ons niet?", en hij zei, "De grootste angst die ik had was dat mijn familie voor SB zou kiezen en ik mijn familie zou verliezen." En dat hij met die angst had geleefd. En hij zei, "en dat ik verantwoordelijk zou worden gehouden om zo'n grote organisatie als deze ten gronde te brengen."

                                      (”SAM”)   De eerste keer dat ik een persoonlijke ervaring met SB had, was toen ik 16 jaar oud was. Ik ging alleen naar India met wat vrienden in een USA groep. Ik denk dat ik de enige persoon in die groep was, aan wie hij een persoonlijk interview gaf. Ik ging er heen, en hij gebood mij mijn broek omlaag te doen. En ik deed het. Ik was erg zenuwachtig, ja... Hij zwaaide met zijn hand en draaide deze naar me toe en liet wat olie zien. En toen begon hij het op mijn ballen te smeren en begon mij te kussen. En toen hij mij kuste, kuste hij me diep, snap je. En ik werd gespannen, weet je, omdat ik niet begreep wat er gebeurde. Maar het leek me alsof SB probeerde mijn penis stijf te krijgen. Hij vertelde mij, dat wat hij gedaan had aan niemand te vertellen, omdat mensen het niet zouden begrijpen.   

218  00:31:46:24    00:31:49:21      (COMMENTATOR) Het seksueel misbruik ging verscheidene jaren verder.

                                       (”SAM”)  De tweede keer dat ik naar SB ging was in 1997. Ik ging met mijn hele familie en een groep mensen. Ik denk dat er 10 mensen in onze groep waren. Ik weet niet meer precies wat er die eerste dag gebeurde, maar ik weet dat er lichamelijk contact was in de persoonlijke interviewkamer. Binnen anderhalve maand kreeg ik ongeveer 20 tot 21 persoonlijke interviews. Toen ga hij mij een keer een horloge en die droeg ik ongeveer een week. En na ongeveer de eerste week dat ik het gedragen had begon het goud er van binnen uit en rond de zijkanten af te verdwijnen en ik vond het een beetje vreemd, omdat ik dacht dat een soort teken van liefde was, of een spirituele gift of zoiets als een... iets speciaals, en het was alleen maar... het was echt goedkoop, kan ik je wel vertellen. De kleine wijzer bewoog soms in verschillende richtingen en het goud was verdwenen, dus vroeg ik hem in interview, weet je, waarom het van kleur veranderde, en hij werd bijna kwaad op me omdat ik hem zo'n vraag stelde, weet je. En toen zei hij me,  “Ik zal je een puur gouden horloge geven." En dus maakte hij een ander horloge voor me. Het was puur goud. Op dat moment zag het er van voren en van achteren erg als goud uit . En ongeveer een week later was het allemaal afgebladderd. Het werkte niet erg lang. Maar iedere keer dat wij ons in het persoonlijke kamertje terugtrokken, wilde hij erg intiem zijn. En hij liet me steeds mijn penis uitnemen en hij hield hem vast, soms stopte hij hem in zijn mond terwijl hij naar me keek, en dan vroeg hij me hetzelfde bij hem te doen, of hij drukte mijn hoofd naar beneden en trok zijn kleed omhoog. En ik kokhalsde en moest bijna overgeven. En, weet je, dat was waarschijnlijk iets wat mij het meest een mentale inzinking heeft gegeven, omdat ik mij op dat moment niet voelde zoals... mijn leven of het geluk van mijn familie of... was er van afhankelijk, ik zou het nooit gedaan hebben. Maar mijn instelling van dat moment... ik had het gevoel alsof het bijna een situatie op leven of dood was. Weet je, dit was God in menselijke vorm, maar zo was ik mentaal geprogrammeerd - dit is God in menselijke vorm. Hoe kon ik hem ontkennen met wat hij met mij probeerde te doen? Er zou toch een diepere reden of diepere betekenis moeten zijn dan wat ik zag..                    

219   00:34:33:13    00:34:37:18     Sai Baba bedreigde de jongen door te zeggen dat zijn familie geen interviews meer zou krijgen -

220   00:34:37:21    00:34:41:10     - als hij iets aan zijn ouders zou verklappen.

                                       ("SAM")  Maar er waren verscheidene keren dat er iets knakte in mijn hoofd, dat dit niet langer, zelf geen mogelijke, spirituele ervaring was. Ik voelde constant de druk van de duizenden en duizenden mensen buiten de kamer, die allemaal in de positie wilden zijn als ik en die mij elke dag bijna met angst of misgunning behandelden, weet je, omdat ik zoveel aandacht van SB kreeg. Mijn gevoel echter was; als jullie toch eens zouden weten wat er daar achter gebeurt, dan zou je echt niet in mijn schoenen willen staan, want het is niet erg leuk.

                                      (”SAM”)  Wat mij echt hielp, dat was toen ik met een paar andere mensen wat gesprekken had, die dezelfde ervaringen hadden ondergaan. Omdat ik voelde, dat als zij een zodanig intense ervaring als ik hadden doorgemaakt, dat ik meer open met hen kon praten dan ik met mijn vader kon. Dus we praatten erover, en alle mensen met wie ik er over had gepraat waren er net zo van in de war als ik. Maar ook, net zo gehersenspoeld en dan het steeds maar laten gebeuren... Dus uiteindelijk heb ik besloten om mijzelf niet opnieuw in die positie te brengen, want het leven zonder SB zou een beter leven worden."

227   00:38:26:03    00:38:29:06    Toen zijn zoon eindelijk vertelde wat er aan de hand was -

228   00:38:29:09    00:38:34:18    - verbrak de vader alle banden met Sai Baba en nam zijn ontslag als leider van een deel van de beweging in Amerika.

                       (SAM’S FATHER)  Ik kon de manipulatie zien die was gedaan. De bedreigingen, de druk, de intense verantwoordelijkheid, om deze jongen mee te nemen, om hem daar zeven jaar als Baba's speeltje te houden.   

229   00:38:53:16    00:38:58:13     De vader zei dat hij tot aan de hoogste leider in de organisatie in de USA had geklaagd.

(SAM’S VADER)  We hebben hem elk detail verteld. En eerlijk gezegd zou ik beweren dat hij echt geschokt was. Hij gaf commentaar als, "Het geloof moet worden hersteld. Woorden zijn niet genoeg. Ik vind het vreselijk om te bedenken dat 25 jaar van mijn leven voor niets geweest zijn, dat het een verspilling is geweest. Wij MOETEN met Baba hierover praten." En hij vroeg ons, "Alstublieft, alstublieft, vertel niemand hierover totdat wij de kans hebben gehad om met Baba te praten." Hij zei, "Ik zal er heen gaan, ik zal er op zijn verjaardag zijn." Hij kwam er en hij sprak speciaal over de situatie met onze familie. Baba was al helemaal op de hoogte over welke het familie ging. De man zei, "Baba, ik moet met u praten over een ongeoorloofde activiteit, waarvan deze familie zegt, dat u die met hun zoon hebt bedreven". Baba's antwoord was: "Swami is zuiver."

                                                        De volgende dag gaf Baba zijn grote verjaardag lezing, en in die lezing prees hij dit individu, de man die het hoofd van de organisatie was, meer dan hij ooit iemand anders tevoren had geprezen, daarin zei hij wat een ongelooflijke devotee hij was, en alles wat hij had gedaan. En een vriend van mij die het op videotape had vastgelegd, werd naderhand door deze man benaderd. Hij zei, "Oh, heb je dat op band gezet?" Hij sprak, "Het was het hoogtepunt van mijn leven." Dus toen hij terugkwam belde ik hem op en hij sprak. "Ik heb gedaan wat ik gezegd heb dat ik zou doen. Ik heb mijn woord gehouden. Ik sprak Baba. Baba's antwoord was: 'Swami is zuiver,' en hij zei dat jullie zouden terugkeren. En hij zei, "Mijn hart en mijn verstand zijn op Swami gericht. Jullie moeten doen wat jullie moeten doen." En ik kon slechts... ik voelde dat hij het gewoon niet aan kon.