Aan mensen die Sai Baba verlaten

 

Door: Anthony Thomas

Van: Sai Baba - Anti Christ? Quick Topic Discussion Board, Boodschap 26:

http://www.quicktopic.com/8/H/qYarJBpGLW7G6/p-1.-1

Datum: 19 augustus 2001

Gedeelte uit het artikel door Anthony geschreven:

Ik ben geen devotee geweest en daarom kan ik geen begrip tonen voor devotees die afvallig zijn geworden, maar ik heb zo mijn gedachten. Misschien dat anderen er nog wat aan toe kunnen voegen.

Aan mensen die SB de rug toe keren zou ik het volgende willen zeggen:

Neem op de allereerste plaats in je leven tijd voor jezelf. Heb tijd om te zwijgen en stil te zijn. Wees niet gespannen. Vul je dagen niet zodanig in dat er geen tijd voor jezelf overblijft. Dat is geen luxe; het is noodzakelijk! Doe het net zo lang als je nodig hebt.

Laat alle boosheid, die je ten opzichte van hem of van jezelf hebt, varen.

Haat hem niet. Liefde is het antwoord, ongeacht iemands handelingen.We hoeven ons niet zo diep te vernederen om iemand te haten. Als we dat doen, zitten we in dezelfde kliek als zij – en erger.

Wees helemaal niet bang ‘dat je misschien werkelijk God verlaat en dat je mogelijk helemaal niet hebt begrepen wat hij werkelijk doet’. (Hij is niet God – en we weten wat hij werkelijk doet!)

Heb vertrouwen in jezelf. Je kunt op eigen benen staan – zonder een goeroe of de steun van je vrienden die nog devotee zijn. Je maakt heus wel nieuwe vrienden. Het leven gaat door. Uiteindelijk zullen allen hem verlaten!

Breng licht in je leven. Schep voor jezelf een vredige omgeving. Doe leuke dingen. Het leven is om te worden geleefd.

Probeer gedachten die bij je opkomen, zoals: ‘Wat ben ik stom geweest – Ik heb al die jaren verknoeid – Hoe was het mogelijk zo te worden bedrogen’, los te laten. Je leert en groeit door alles, dat staat vast. En wie zegt dat het fout was om erbij te zijn. Ik denk dat je meer zelfvertrouwen zou moeten hebben en beseffen dat je niet stom bent geweest. Ik denk dat, als je er niet bij zou zijn geweest, het je niet op een bepaalde manier tot zegen zou zijn geweest. Ik denk dat devotees veel wonderlijke en inspirerende momenten hebben gekend en in vele opzichten sterker zijn geworden, met inbegrip van het samen delen van een groeiend begrip van liefde en toewijding met mededevotees.

Je zult stellig tot de ontdekking komen dat je veel hebt geleerd en in het algemeen een beter mens bent geworden. Misschien is het juist nu tijd om door te gaan met het ontdekken van nieuwe dingen. Misschien om je bewust te worden dat de goddelijke waarheid in jezelf aanwezig is en wij onze binding hebben met de Bron.