Herstel

 

Hier zijn enkele artikelen en links die u kunnen helpen met uw herstel. Voor de meeste ex-devotees zullen sommige artikelen overdreven klinken maar voor enkele voormalige fanatieke devotees (zoals ondergetekende) zijn de emotionele problemen en zelfs trauma reëel.

Als u wilt emailen of spreken over het verlies van geloof in Sathya Sai Baba en het afscheid nemen van de organisatie kunt u contact opnemen met mij.

Andries Krugers Dagneaux

Email: AndriesKrugersDagneaux@hetnet.nl

Buiten kantooruren:

Tel.: +31 20 691 33 55 (vanuit het buitenland)

Tel.: 020-691 33 55 (binnen Nederland)


1. Een open brief aan de volgelingen van Sathya Sai Baba.

2. Brief van Marina de Kraker.

3. ‘Het bloedbad in Baba's slaapkamer’ door Ernest C.Owen.

4. Antwoord van Frank Morales.

5. Dagboek van Alexandra Nagel.

6. Gids voor Goeroe zoekers.


1. Een open brief aan de volgelingen van Sathya Sai Baba.

Een open brief aan de volgelingen van Sathya Sai Baba Frank Morales, M.A. Internationaal Genootschap voor Sanatana Dharma De meer dan een miljard omvattende hindoe- en...

brieven/openbrief.html


2. Brief van Marina de Kraker.

Beste vrienden, Mijn hart gaat uit naar hen die zich bevinden te midden van innerlijke beroering, en de pijn blijven voelen vanwege reacties te worden...

brieven/marina.html


3. ‘Het bloedbad in Baba's slaapkamer’ door Ernest C.Owen.

"Het rouwproces enerzijds en aan de andere kant de persoonlijke bevrijding van de persoon en het symbool Sai Baba de God - processen die onvermijdelijk zijn geworden door de kloof die gaapt tussen alles wat hij zegt en alles wat hij doet - is waarschijnlijk lang en pijnlijk.

Wat wij ermee zullen bereiken is een groeiend gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen waarmee de spirituele realisatie dichterbij komt. "

artikelen/bloedbad.html


4. Antwoord van Frank Morales.

Aan: Exit Baba Verzonden: woensdag, 27 december 2000 Onderwerp: Een open brief aan de Sai Baba volgelingen. Beste Exit Baba, Namaste. Ik dank je...

brieven/antwfrank.html


5. Dagboek van Alexandra Nagel.

verklaringen/alexandra.html


6. Gids voor Goeroe zoekers.

Dr. André van der Braak is een voormalige Nederlandse volgeling van de Amerikaanse goeroe Andrew Cohen en heeft een boek geschreven over goeroes. Ondanks Van der Braaks intens teleurstellende ervaringen met Cohen wijst hij het volgen van een goeroe niet categorisch af. Zijn boek behandelt met name het verschil tussen een gezonde een ongezonde goeroe. 

Interview met van der Braak over zijn nieuwe boek in Trouw 20 November 2006

André van der Braak: Goeroes en charisma. Het riskante pad van leraar en leerling. Altamira-Becht, ISBN 9069637375, 199 pg., 14,90.